Νωρίτερα η πρεμιέρα του 2016

Ο Ecclestone ψάχνει να βρει τρόπο να χωρέσει 21 αγώνες στο πρωτάθλημα του 2016 και τα έχει κάνει άνω κάτω

Ο Bernie Ecclestone ψάχνει να βρει τρόπο να χωρέσει 21 αγώνες στο πρωτάθλημα του 2016 καθώς δεν φτάνει που θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της F1 θα είναι και το πιο συμπιεσμένο. Αυτό γιατί το πρωτάθλημα αντί να ξεκινήσει στο πρώτο μισό του Μαρτίου θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα τελειώσει τον Νοέμβριο όπως κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν για να χωρέσουν οι 21 αγώνες χρειάστηκε να τοποθετηθούν κάποια GP μέσα στον Αύγουστο κι αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τις ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα πραγματοποιεί διάλειμμα τον Αύγουστο και τα εργοστάσια κλείνουν για 2 εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το διάστημα γίνονται συντηρήσεις των εξοπλισμών αλλά βγαίνουν και οι άδειες του προσωπικού. Όμως του χρόνου αυτό το κενό θα είναι μικρότερο και το ότι υπάρχουν σερί αγώνες (Γερμανία – Ουγγαρία πριν και Βέλγιο – Ιταλία μετά) κάνει το πρόγραμμα των ομάδων για το κλείσιμο των εργοστασίων να είναι πολύ πιεσμένο.

Έτσι λοιπόν ο Ecclestone ψάχνει να δει τι θα κάνει. Αρχικά είχε δηλώσει πως θα έχουμε αγώνα μέσα στον Δεκέμβριο αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να μετακινηθεί το GP Αυστραλίας με το οποίο ξεκινά η χρονιά. Η ημερομηνία που έχει δοθεί αυτή τη στιγμή είναι 3 Απριλίου αλλά αναμένεται να μετακινηθεί για τις 27 Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα βέβαια είναι Πάσχα για τους Αυστραλούς κι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην προσέλευση του κόσμου.

Άλλο ένα πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί, αν αυτή η αλλαγή ισχύσει, έχει να κάνει με την εξέλιξη των μονοθεσίων. Λόγω του ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινωθεί πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, οι χειμερινές δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου. Αν βέβαια το GP Αυστραλίας μετακινηθεί νωρίτερα τότε θα μετακινηθούν και οι χειμερινές δοκιμές αλλά όπως και να έχει οι ομάδες θα έχουν μικρότερο περιθώριο ώστε να ετοιμάσουν τα τελικά spec με τα οποία θα ξεκινήσουν τη χρονιά.

Το ΠΣΜΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα κι εκεί αναμένεται να μάθουμε το τελικό πρόγραμμα για το 2016.

Σχόλια

Σχόλια