Ο Jonathan Rea Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK με την Kawasaki

Ο 28χρονος Jonathan Rea εξασφάλισε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Jerez τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Δελτίο Τύπου

Χρυσό Σαββατοκύριακο για την Kawasaki καθώς οι αναβάτες της Πράσινης Ομάδας κέρδισαν μια σειρά από σημαντικές νίκες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή WSBK 2015 από το Jonathan Rea.
Με προβάδισμα 125 πόντων στη συνολική κατάταξη, 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ο 28χρονος Jonathan Rea εξασφάλισε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Jerez τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
Ο Jonathan Rea είχε μια εκπληκτική πρώτη χρονιά στους κόλπους της Kawasaki Racing Team, ως αναβάτης της κραταιάς Ninja ZX-10R, με 12 νίκες μέχρι στιγμής και μόνιμη θέση στα podium όλων των αγώνων.
«Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου», δήλωσε ο Rea, εξαίροντας τη συνεργασία του με την ομάδα της Kawasaki ως καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχία του. «Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας, όλων των μηχανικών και κυρίως των υπεύθυνων για τα ηλεκτρονικά, που εξασφάλιζαν ότι σε κάθε αγώνα θα έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό σύνολο. Είναι μια απόδειξη ακόμη ότι η Ninja ZX-10R είναι σίγουρα, αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή.»
Στον ίδιο αγώνα που χάρισε στον Rea το τρόπαιο, νικητής αναδείχθηκε ο άλλος κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki, Tom Sykes. Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες των δύο αναβατών στο φετινό Πρωτάθλημα έδωσαν στην Kawasaki τη διάκριση του Κατασκευαστή της Χρονιάς.
Στην κατηγορία Supersport, με μία ακόμη νίκη, ο τρεις φορές Πρωταθλητής Kenan Sofuoglu ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του στη συνολική κατάταξη.
Μία ακόμη σημαντική επιτυχία είχαν οι αναβάτες της Kawasaki στον ιστορικό αγώνα αντοχής 24 ωρών του Bol d’Or, κατακτώντας για 4η συνεχόμενη φορά την πολυπόθητη διάκριση για λογαριασμό της Team Kawasaki SRC.
Η θριαμβευτική παρουσία της Kawasaki συνεχίστηκε και στο χώμα, με τον John Grant να κατακτά τη νίκη στον τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross, στην ξακουστή πίστα Glen Helen της California.

Gallery

Σχόλια

Σχόλια