Και η Ferrari κατά της απαγόρευσης της σήραγγας

Οι Arrivabene και Tost δηλώνουν πως η απαγόρευση της χρήσης της σήραγγας μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα

Λίγο πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης το Strategy Group συναντήθηκε συζητώντας για διάφορα θέματα της F1. Υπήρξαν διάφορες προτάσεις για το μέλλον (σχετικό θέμα), μία από αυτές ήταν και η απαγόρευση της χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας. Αυτό για τη μείωση του κόστους, όμως στο πλαίσιο του GP οι Toto Wolff και Claire Williams δήλωσαν πως είναι ενάντια σε κάτι τέτοιο και μάλιστα έκαναν σαφές πως τίθεται και θέμα ασφαλείας (σχετικό θέμα). Στο πλευρό τους τώρα τάσσονται και οι Maurizio Arrivabene, Franz Tost.

Ο επικεφαλής της Ferrari δήλωσε:

Αυτό που ρώτησα ήταν: Θέλετε το μονοθέσιό σας, αν είναι αρκετά δυνατό, να πάει στην πίστα χωρίς να έχει περάσει από την αεροδυναμική σήραγγα πρώτα; Ήδη έχουμε περιορισμούς στη χρήση της σήραγγας, γιατί χρειαζόμαστε κι άλλους;

Ο επικεφαλής της STR δήλωσε:

Πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία, νομίζω πως η σωστή λύση είναι να μειωθούν οι ώρες χρήσης της σήραγγας και του CFD. Όχι όμως να απαγορευθεί η χρήση της σήραγγας, διότι έτσι στο τέλος θα καταλήξει να μας κοστίζει περισσότερα. Είμαι ενάντια στην απαγόρευση της σήραγγας. Κάποιες ομάδες πιέζουν για την απαγόρευση όλων, διότι ίσως δεν έχουν τη σωστή υποδομή ή έχουν πλεονέκτημα με τη χρήση κάποιου άλλου εργαλείου.

Σχόλια

Σχόλια