Η Williams είναι έτοιμη για τη μάχη της 3ης θέσης

Williams και Red Bull διεκδικούν την 3η θέση αλλά οι Βρετανοί είναι αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουν

Η Williams ετοιμάζεται για το Grand Prix Ιαπωνίας και περιμένει σκληρή μάχη με τη Red Bull Racing για την 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Το GP στη Σιγκαπούρη δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά για την ομάδα του Grove αλλά η διαφορά των 59 βαθμών της δίνει το δικαίωμα για μικρά στραβοπατήματα. Ο Rob Smedley θεωρεί πως η RBR έχει βελτιωθεί σημαντικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς και προβλέπει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος.

Δεν νομίζω πως μπορούμε να βασιστούμε τόσο πολύ στο αποτέλεσμα της Σιγκαπούρης, όπως ακριβώς δεν μπορείς να βασιστείς και πολύ στο αποτέλεσμα του GP Ιταλίας, εκεί πήραμε 22 βαθμούς περισσότερους από την RBR. Πιστεύω πως και οι δύο πίστες είναι ιδιαίτερες. Οπότε αν βασιστούμε σε αυτό και πούμε ότι έτσι θα είναι ο ρυθμός μας από εδώ και πέρα θα ήμασταν αφελείς. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η RBR έχει βελτιωθεί με τις αναβαθμίσεις στο εμπρός μέρος. Οι τελευταίοι 6 αγώνες θα έχουν δυνατό ανταγωνισμό. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε με τους καλύτερους. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου παρόλο που πλέον έχουμε επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Αν τα κάνουμε όλα σωστά πιστεύω ότι μπορούμε να παραμείνουμε στην 3η θέση.

Η Williams έχει τα στοιχεία για να ανταπεξέλθει στη Suzuka, τόσο από αεροδυναμικής σκοπιάς όσο και στο κομμάτι του κινητήρα. Αυτό που δεν μπορεί όμως, το οποίο το απέδειξε και πέρυσι, είναι η βροχή. Έτσι, αν βρέξει, κάτι διόλου απίθανο, οι Felipe Massa και Valtteri Bottas θα έχουν δύσκολο έργο.

Σχόλια

Σχόλια