Η εξέλιξη του κινητήρα της Renault συνεχίζεται

Οι Γάλλοι μπορεί να μην ξέρουν αν θα είναι στην F1 αλλά ετοιμάζουν αναβαθμίσεις για το Austin

Μπορεί οι Red Bull Racing και Toro Rosso να ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους με τη Renault και οι Γάλλοι με τη σειρά τους να μην είναι σίγουροι αν θα συνεχίσουν στην F1 το 2016, αλλά το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα τρέχει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής λειτουργιών πίστας, Remi Taffin, η Renault σχεδιάζει εδώ και αρκετό καιρό μία σημαντική αναβάθμιση στον κινητήρα της η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το Sochi. Τώρα όπως φαίνεται θα πάει για το Austin και θα είναι διαθέσιμη για τις RBR και STR αν τη χρειαστούν. Να θυμίσουμε πως η Renault δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένα token ακόμα κι έχει 12 στη διάθεσή της.

Είχαμε σχεδιάσει να παρουσιάσουμε τις τελευταίες αναβαθμίσεις του κινητήρα στο Sochi όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα. Πριν παρουσιάσουμε την οποιαδήποτε αναβάθμιση θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία, έτσι πρέπει να γίνουν δοκιμές στο δυναμόμετρο. Αυτές οι δοκιμές απαιτούν χρόνο και πλέον το πιθανότερο είναι να είμαστε έτοιμοι στο Austin.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, είχε πει πως θα αξιολογήσουν αν χρειάζεται να πάρουν ποινή για τις αναβαθμίσεις της Renault, καθώς θα χρειαστεί να βάλουν φρέσκους κινητήρες και ήδη έχουν ξεπεράσει το όριο. Ο Taffin απάντησε σχετικά:

Αυτό δεν επηρεάζει το δικό μας πλάνο εξέλιξης. Όταν παρουσιαστεί το νέο spec τότε η ομάδα θα χρειαστεί να δεχθεί 10 θέσεις ποινή, εξαρτάται από εκείνη αν θέλει τις αναβαθμίσεις ή όχι. Αν αποφασίσουν να μην χρησιμοποιήσουν το νέο spec θα το σεβαστούμε. Επίσης οι αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες όποτε τις θελήσουν.

Σχόλια

Σχόλια