Ο Wolff υποστηρίζει την επιλογή της Mercedes

O Toto Wolff αμύνθηκε της επιλογής της Mercedes να μην προμηθεύσουν κινητήρες τη Red Bull

O Toto Wolff αμύνθηκε της επιλογής της Mercedes να μην προμηθεύσουν κινητήρες τη Red Bull λέγοντας ότι έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουν να απολαμβάνουν τις επιτυχίες του σήμερα. Προφανώς η Mercedes δεν ήθελε να ρισκάρει τίποτα καθώς γνωρίζει ότι η Red Bull έχει τις δυνατότητες ως ομάδα, αλλά αυτό που της λείπει αυτή τη στιγμή είναι ένας καλός κινητήρας.

Μαζί με το ΔΣ αποφασίσαμε ως προμηθευτές κινητήρων κι ως ομάδα ότι, από το 2010 που επιστρέψαμε ως εργοστασιακή ομάδα στην F1, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά εδώ και αρκετό καιρό ώστε να έχουμε αυτή την επιτυχία του σήμερα. Ως εκ τούτου, πριν δύο εβδομάδες, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε προμήθεια κινητήρων στη Red Bull. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο που είμαστε σήμερα προμηθεύοντας ανεξάρτητες ιδιωτικές ομάδες. Παράλληλα θέλουμε να σεβαστούμε τη σχέση που έχουμε ήδη χτίσει με τους υπάρχοντες πελάτες μας και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην εργοστασιακή ομάδα.

Όταν ο Wolff ρωτήθηκε αν εκείνος ηγήθηκε της απόρριψης της RBR είπε:

Ποτέ δεν έκρυψα τη γνώμη μου αλλά παίρνουμε αποφάσεις από κοινού και αντικειμενικά, αξιολογώντας όλα τα θετικά και αρνητικά, κι όχι τα άτομα. Η άποψή μου είναι η άποψη του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Mercedes, για 1200 εργαζόμενους αλλά έχει και την ευθύνη για την παρουσία της Mercedes-Benz στην F1.

Σχόλια

Σχόλια