Τι ισχύει για Grosjean και Haas

Σανίδα σωτηρίας η Haas για τον Grosjean αλλά αν Renaul-Lotus παραμείνουν στην F1 ο Γάλλος δεν φεύγει

Ο Romain Grosjean βλέποντας το… πλοίο να βουλιάζει ψάχνει να βρει σωσίβιο κι όπως φαίνεται το έχει βρει. Η Haas F1 είναι μάλλον η σανίδα σωτηρίας του Γάλλου καθώς το μέλλον της Lotus στην F1 είναι όχι απλώς αβέβαιο αλλά και κάτι παραπάνω. Τον τελευταίο καιρό το όνομα του Γάλλου έχει συνδεθεί με τη Haas η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2016. Έτσι λοιπόν αν η Lotus δεν εξαγοραστεί από τη Renault και αμφότερες αποχωρήσουν από την F1 τότε ο Γάλλος με χαρά θα μεταπηδήσει στη νεοσύστατη ομάδα. Η στιγμή που θα ξέρουμε τι θα συμβεί πλησιάζει καθώς το μέλλον των Lotus-Renault θα έχει κριθεί στις επόμενες ημέρες οπότε κι ο Grosjean θα ψάξει να βρει λύσεις.

Από την πλευρά της Haas τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι Αμερικανοί έχουν συνεργασία με τη Ferrari κι όπως φαίνεται ο ένας εκ των δύο οδηγών της ομάδας θα είναι από την οικογένεια του Maranello, o άλλος όμως; Έχουν δηλώσει πως δεν ενδιαφέρονται για rookies και θέλουν οδηγό με εμπειρία. Έτσι λοιπόν το προφίλ του Grosjean ταιριάζει απόλυτα. Επίσης έχουν αναφέρει ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν αποφασίσει για τους οδηγούς, ακριβώς την ίδια εποχή που θα γνωρίζουμε το μέλλον των Renault-Lotus.

Τέλος να πούμε πως αν τελικά η Renault εξαγοράσει τη Lotus και μείνει στην F1 μπορείτε να θεωρείτε δεδομένο πως ο Grosjean θα μείνει στο Enstone καθώς όχι μόνο ανήκει σε αυτή την οικογένεια από το 2009 αλλά έχει και συμβόλαιο με τη Lotus για το 2016. Υπομονή λοιπόν σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια