Φουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση του Button από την F1

Ο Button έχει χάσει τη «σπίθα» για την F1 και υπάρχουν αναφορές για ανακοινώσεις στη Suzuka

Στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες πως ο Jenson Button είναι κοντά στην ολοκλήρωση της καριέρας του στην F1. Τώρα με το πρωτάθλημα να συνεχίζεται στη Suzuka, στον εντός έδρας αγώνα της Honda, οι φήμες περί ανακοίνωσης φουντώνουν. Ο Βρετανός σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως έχει χάσει τη «σπίθα» για την F1 καθώς δεν υπάρχει καμία χαρά να παλεύεις στις τελευταίες θέσεις του grid, χωρίς να μπορείς να πετύχεις κάτι.

Μέσα σε ένα μονοθέσιο F1 χαίρεσαι μόνο όταν παλεύεις στις πρώτες θέσεις διότι νιώθεις ότι πετυχαίνεις κάτι. Αν παλεύεις στις τελευταίες θέσεις δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τη χαρά της οδήγησης. Η χαρά έρχεται μέσα από τον ανταγωνισμό. Όλα έχουν να κάνουν με τη μάχη στην κορυφή, και την πιθανότητα να ανέβεις στην κορυφή του βάθρου. Αυτή είναι η χαρά και η απόλαυση της F1.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας πως η McLaren-Honda συνεχίζει να πιέζει και προσπαθεί να βρει λύσεις.

Στην Ιαπωνία γίνονται πολλές συναντήσεις. Ο Ron κι ο Eric είναι εκεί. Όλη η ομάδα είναι ενωμένη σε αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι εύκολη κατάσταση κι αυτό ισχύει για όλους. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσουμε είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, να βεβαιωθούμε ότι το προσωπικό και τα χρήματα πηγαίνουν στη σωστή θέση. Γνωρίζω ότι οι Ιάπωνες δουλεύουν τέρμα γκάζι. 

Ο Button στους δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη είχε δηλώσει πως θα γνωρίζουμε το μέλλον του στο τέλος του μήνα. Η McLaren έχει περιθώριο να ενεργοποιήσει τη ρήτρα στο συμβόλαιο του Βρετανού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης με τη βρετανική ομάδα να φοβάται οικονομικά προβλήματα για το 2016, λόγω των μειωμένων εισροών από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μειωθεί ο μισθός του. Έτσι θα αναγκαστεί να παλεύει, αν όχι στο τέλος του grid όπως φέτος αλλά λίγο πιο ψηλά χωρίς όμως τη δυνατότητα να διεκδικεί βάθρα και νίκες, και με μειωμένο μισθό. Σίγουρα είναι μια κατάσταση που δεν αρέσει σε κανέναν οδηγό, πόσο μάλλον σε έναν πρωταθλητή. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτεί την πρόταση του Mark Webber και να πάει στο WEC;

Σχόλια

Σχόλια