Στα δικαστήρια McLaren-Red Bull

Πριν μερικές ημέρες η Red Bull ανακοίνωσε πως ο Peter Prodromou παραιτήθηκε από τα ενεργά του καθήκοντα καθώς έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο με τη McLaren και τη θέση του παίρνει ο Dan Fallows επιστρέφοντας στην ομάδα (σχετικό θέμα). Όμως τότε η βρετανική ομάδα αποκάλυψε ότι έχει συμβόλαιο με τον Fallows (σχετικό θέμα) και πως υπάρχει νομικό ζήτημα.

Είχαμε αναφέρει ότι οι δύο πλευρές μάλλον θα καταλήξουν στα δικαστήρια κι έτσι θα γίνει τελικά, όπως επιβεβαίωσε ο Ron Dennis.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το κινηθούμε δικαστικώς εναντίον της Red Bull. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την ακεραιότητα της ομάδας αλλά και για την αίσθηση του fair play. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Ο Fallows μόλις μερικές ημέρες πριν την ένταξη του  στη McLaren μας ενημέρωσε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας. Είχε υπογράψει συμβόλαιο μαζί μας όταν έφυγε από τη Red Bull. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καμία νομική υπόσταση αυτή η στροφή 180 μοιρών που έκανε διότι έχει υπογράψει συμβόλαιο μαζί μας. Το χειρότερο είναι ότι όταν προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του δεν τα καταφέραμε. Το μυστήριο λύθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα όταν η Red Bull ξαφνικά ανακοίνωσε ότι είναι ο νέος της επικεφαλής αεροδυναμιστής. Τα ερωτήματα είναι πολλά: Η Red Bull ήρθε σε επαφή με τον Fallows ζητώντας του να επιστρέψει; Ο Fallows ενημέρωσε τη Red Bull ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με άλλον εργοδότη; Τους έδειξε το συμβόλαιο; Αν ναι, πότε;

Το ερώτημα είναι γιατί άλλαξε γνώμη ο Fallows, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να συνεργαστεί με τον Prodromou στη McLaren. Υπάρχει μια λεπτομέρεια η οποία ίσως παίζει σημαντικό ρόλο. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Fallows με τη McLaren, το υπέγραψε όταν τα ηνία της ομάδας τα είχε ο Martin Whitmarsh και όχι ο Ron Dennis. Ίσως η επιστροφή του μεγάλου αφεντικού και η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας να είναι ο λόγος αυτής της στροφής 180 μοιρών του Fallows.

Σχόλια

Σχόλια