Ανησυχίες για τα οικονομικά της McLaren

Το πλήγμα μετά το 2015 δεν θα είναι μόνο ηθικό αλλά και οικονομικό καθώς η McLaren θα χάσει πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Η συνεργασία της McLaren με τη Honda δεν εξελίσσεται καλά καθώς οι κινητήρες των Ιαπώνων υστερούν τόσο σε απόδοση όσο και αξιοπιστία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα του Woking να διανύει τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της. Βρίσκεται μόλις στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και το πλήγμα στο τέλος του 2015 δεν θα είναι μόνο ηθικό, αλλά και οικονομικό. Η McLaren θα χάσει ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καθώς πλέον δεν βρίσκεται μέσα στην 5άδα. Τα χρήματα που πήρε από το πρωτάθλημα του 2014, τερματίζοντας 5η, ήταν 86 εκατομμύρια ευρώ, φέτος με την 9η θέση το ποσό αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερο.

Οι άνθρωποι στο Woking ήδη έχουν αρχίσει να ανησυχούν αλλά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δηλώνει πως κατά 99,9% θα υπάρξει ανακοίνωση νέου χορηγού και μάλιστα σύντομα. Τι θα γίνει όμως αν δεν βρεθεί χορηγία, ή αν είναι μικρή; Τότε μάλλον το βάρος θα πέσει στη Honda. Σύμφωνα με τον Boullier δεν έχουν συζητήσει ακόμα αυτό το ενδεχόμενο αλλά αν χρειαστεί είναι αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση.

Δεν έχουμε συζητήσει με τη Honda το σενάριο να υπάρξει οικονομικό πρόβλημα διότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ως συνεργάτες θα πρέπει να βρούμε λύση σε ένα τέτοιο σενάριο. Όμως ως ομάδα δουλεύουμε πολύ σκληρά ώστε να βρούμε περισσότερους χορηγούς. Δεν μπορώ να πω 100% αλλά 99,9% θα υπάρξει ανακοίνωση νέου χορηγού, σύντομα. Προσπαθούμε να βρούμε επιπλέον χορηγούς καθώς αν τερματίσουμε το πρωτάθλημα σε χαμηλή θέση τότε θα χάσουμε κάποια επιπλέον χρήματα που παίρναμε από τη FOM, και θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσουμε από αλλού. Δεν λέω πως θα τα βάλει η Honda, αλλά αν υπάρξει πρόβλημα θα χρειαστεί να βρεθεί λύση.

Σχόλια

Σχόλια