Αισιόδοξος ο Alonso

Ο Ισπανός πιστεύει ότι μπορεί να πιέσει τις δύο RBR για καλούς βαθμούς αύριο

Ο Fernando Alonso είναι αισιόδοξος για τον αγώνα παρόλο την μεγάλη διαφορά που έχει από την κορυφή. Ο Ισπανός έφερε την Ferrari στην 5η θέση κι αύριο θα προσπαθήσει να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους ώστε να παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα. Η F14T έδειξε να είναι το 3ο ταχύτερο μονοθέσιο σήμερα πίσω από τις Mercedes και Red Bull κι αυτό δίνει ελπίδες στον Alonso πως μπορεί να πιέσει τους Ricciardo και Vettel αύριο.

Όμως ο ρυθμός της Scuderia στο στεγνό δεν ήταν το ίδιο καλός καθώς στα μεγάλα stint έδειξε ότι υστερεί σημαντικά. Αύριο ο αγώνας θα είναι στεγνός κι έτσι η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο. Τα πρώτα δείγματα από την Παρασκευή έδειξαν πως η πτώση απόδοση των μαλακών Pirelli είναι μεγάλη ειδικά αν δεν τους φερθείς ευγενικά. Θα έχει ενδιαφέρον η μάχη του Ισπανού.

Νοιώθω άνετα και το μονοθέσιο είναι καλύτερο σε σχέση με το πώς ήταν στο Μπαχρέιν. Οι αναβαθμίσεις που έχουμε φέρει δείχνουν να δουλεύουν και αυτό είναι θετικό. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετό αλλά είναι το πρώτο βήμα. Η 5η θέση είναι καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω να καταφέρω να μείνω στο τρενάκι των πρωτοπόρων αύριο ώστε να πιέσω. Πριν 15 ημέρες παλεύαμε για την 10η θέση, ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς τώρα. Γνωρίζουμε ότι η Mercedes είναι σε άλλο επίπεδο αλλά νομίζω πως δεν είμαστε πολύ μακριά από τις Red Bull.

Στην άλλη Ferrari ο Kimi Raikkonen έδειξε πως έχει κάνει βήματα προς τα πίσω μένοντας εκτός Q3 με την 11η θέση. Η εικόνα του Φινλανδού θυμίζει κάτι από Αυστραλία όταν δεν μπορούσε να βολευτεί με τίποτα μέσα στην F14T.

Σχόλια

Σχόλια