Δύσκολα τα πράγματα για McLaren

Η φθορά των εμπρός ελαστικών έχουν περιορίσει τους Button και Magnussen

Η McLaren σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτή την εικόνα που είδαμε σήμερα στα FP του Grand Prix Κίνας. Οι Kevin Magnussen και Jenson Button ταλαιπωρήθηκαν πολύ με την φθορά των εμπρός ελαστικών με αποτέλεσμα ο ρυθμός της MP4-29 στα μεγάλα stint να μην είναι ανταγωνιστικός για τις πρώτες θέσεις. Αυτή είναι η πρώτη επαφή του Magnussen με την πίστα της Σαγκάης και σίγουρα τα έχει βρει μπαστούνια καθώς η πίστα είναι πολύ απαιτητική και το μονοθέσιο δεν τον βοηθάει.

Δεν γνωρίζω γιατί δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο πριν, έχουμε πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών και πρέπει να δούμε γιατί. Ποτέ μου δεν είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα εμπρός ελαστικά, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, πρέπει να δουλέψουμε με το set-up αλλά και με τον τρόπο που οδηγώ. Είναι μια νέα πίστα για εμένα και πρέπει να προσαρμοστώ.

Ο Button από την άλλη είναι πιο αισιόδοξος:

Όσον αφορά την οδηγησιμότητα του μονοθεσίου έχουμε βελτιωθεί λίγο σε σχέση με το Μπαχρέιν. Όμως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, νομίζω ότι μπορούμε να κλείσουμε τη διαφορά. Είχα πρόβλημα με τα εμπρός ελαστικά μου αλλά νομίζω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε λίγο την κατάσταση με αλλαγές στο set-up. Αν δεν βρέξει αύριο τότε θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το που βρισκόμαστε.

Σχόλια

Σχόλια