Την «ανάσταση» του GP Masters θέλει ο Ecclestone

Την επαναφορά του GP Masters θέλει ο Bernie Ecclestone. Περί τίνος πρόκειται; Παλαίμαχοι οδηγοί Formula 1 ξανά στο cockpit, όπως ο Alain Prost, Nigel Mansell, o Emerson Fittipaldi, o Derek Warwick και άλλοι. Το GP Masters ξεκίνησε το 2005 με τον αγώνα στο Kyalami αλλά το 2006 εγκαταλείφτηκε για διάφορους λόγους. Υπήρχαν προβλήματα με τη φυσική κατάσταση των οδηγών, έλλειψη οργάνωσης, για παράδειγμα το 2006 ο αγώνας στη Monza ακυρώθηκε για λόγους θορύβου. Και τέλος η Delta Motorsports, η εταιρεία που παρείχε τα σασί φαλίρισε. Όμως ο Ecclestone πιστεύει ότι μπορεί να «αναστήσει» τον θεσμό.

Οι κανονισμοί που ίσχυαν στο GP Master ήταν οι εξής: Οι οδηγοί που θα συμμετείχαν θα έπρεπε να έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση  απ’ όλες τις μορφές αγώνων ανοιχτού cockpit. Θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον δύο ολοκληρωμένες χρονιές στη Formula 1 και τέλος θα έπρεπε να είναι πάνω από 45 ετών.

Τα μονοθέσια που είχα στη διάθεσή τους ήταν ίδια και βασίζονταν πάνω στο μονοθέσιο της Reynard του 2000 για το ChampCar. Κινητήρας 3.500 κ.εκ. V8 ατμοσφαιρικός με 650 ίππους στις 10.400 στρ./λεπτό. Όλο το μονοθέσιο ζύγιζε 650 κιλά με αποτέλεσμα να ξεπερνά τα 300χλμ/ώρα.

Παρακολουθήστε τους δύο αγώνες του 2006

Σχόλια

Σχόλια