Τι κρύβουν οι κινήσεις του Montezemolo

Ο Luca di Montezemolo δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον νέο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό είναι η αλήθεια. Επέλεξε να φέρει έναν άνθρωπο μέσα από την οικογένεια της Ferrari και αυτό ίσως να είναι καλό για την ίδια την ομάδα, ίσως ο νέος αέρας του Mattiacci να κάνει τη διαφορά. Είναι σημαντικό το ότι βρίσκεται πολλά χρόνια στον όμιλο διότι έχει μάθει τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το σημαντικότερο ίσως να ξέρεις τους τρόπους να διαχειριστεί την πίεση του Montezemolo και να την μετατρέψει σε κίνητρο για τους υπόλοιπους.

Αποφάσισα να φέρω έναν νέο άνθρωπο στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι μέσα από την οικογένεια της Ferrari. Το προτίμησα από το να ψάξω τριγύρω για κάποιον άλλον. Έχουμε ανθρώπους με μεγάλο ταλέντο και ικανότητες. Επίσης έχουμε πολλούς ικανούς μηχανικούς και τώρα περιμένω άμεση αντίδραση. Για την πρόσληψη του Mattiacci συμφώνησε απόλυτα κι ο CEO της FIAT, Sergio Marchionne. Θα τον βοηθήσω, θα βρεθώ πιο κοντά στην F1, όπως είχα κάνει και στο παρελθόν. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί.

Φαίνεται πως σιγά-σιγά τα μεγάλα αφεντικά επιστρέφουν ξανά στο pitwall. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η επιλογή του Montezemolo να θέλει να είναι πιο κοντά στην F1. Το σπορ έχει μπει σε μια κρίσιμη περίοδο όχι μόνο λόγο της αλλαγής των κανονισμών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Bernie Ecclestone βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να κάνει πίσω και να αφήσει τη διοίκηση του σπορ. Η δίκη του Βρετανού ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει πίσω και να πάρει έναν πιο… στρατηγικό ρόλο. Σίγουρα λοιπόν το να είσαι όσο πιο κοντά στην F1 και στα γεγονότα γίνεται είναι πιο σημαντικό από ποτέ και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που ο Montezemolo δεν θέλει να είναι μακριά. Η Ferrari έχει μια πολύ ισχυρή θέση στο σπορ και αυτό δεν πρόκειται να το αφήσει ανεκμετάλλευτο ο Montezemolo, θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από αυτή φάση αλλαγών στο σπορ. Η Scuderia έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο για το πιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ecclestone, όποτε τα πράγματα είναι σοβαρά και τα συμφέρονται πολλά. Επίσης τον βολεύει να βρίσκεται πιο κοντά καθώς έτσι μπορεί να πιέζει καταστάσεις για τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι του έχουν κάτσει… στο λαιμό.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια