Alonso: Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Mattiacci
Ο Fernando Alonso μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Κίνα όπου βρίσκεται για το GP στη Σαγκάη δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον νέο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci. Ο Ιταλός πήρε τη θέση στη Scuderia μετά την παραίτηση του Stefano Domenicali μέσα στην εβδομάδα (σχετικό θέμα). Ο Mattiacci θα ταξιδέψει μέχρι τη Κίνα και θα βρεθεί στο pitwall της Ferrari για τον πρώτο του αγώνα. Ο Alonso συνέχισε λέγοντας πως είναι σημαντικό να δώσουν χρόνο αλλά και το κατάλληλο περιβάλλον στον Mattiacci πριν τον κρίνουν.
Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, δεν γνωρίζω αν θα έρθει στη Κίνα, αλλά νομίζω πως θα είναι εδώ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τον καλωσορίσω και δεν έχω πολλά να πω. Εγώ οδηγώ το μονοθέσιο κι εκείνος ελπίζω να κάνει καλή δουλειά με την οργάνωση των αδύναμων πτυχών της ομάδας ώστε να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι πρέπει να του δώσουμε χρόνο ώστε να προσαρμοστεί. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν είναι πολύ καλός ή πολύ κακός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να του δώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον από την πρώτη ημέρα ώστε να αισθανθεί άνετα.
Ο Alonso ολοκλήρωσε μιλώντας για τον Domenicali, λέγοντας πως η κίνησή του είναι άξια σεβασμού.
Ο Stefano αποφάσισε να φύγει διότι προφανώς δεν είχε τη διάθεση να συνεχίσει. Παίρνοντας το βάρος της ευθύνης πάνω του έκανε μια πολύ υπεύθυνη κίνηση. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μια τόσο προνομιούχο θέση σε μια ομάδα F1 και να λες φεύγοντας θα είναι καλύτερα. Κι όμως το έκανε, για το καλό της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Σεβόμαστε την απόφασή του. Προφανώς και δεν θα βρούμε ένα δευτερόλεπτο έτσι ξαφνικά σε αυτόν τον αγώνα, δεν νομίζω ό Stefano να σχεδίαζε την εμπρός και την πίσω πτέρυγα με τα χέρια του. Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο υπομονή και να δούμε πόσο μπορούμε να βελτιωθούμε με τις νέες προσθήκες στην ομάδα.