Αγουροξυπνημένη Aprilia

Οι RSV4 είχαν σοβαρό πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες του πρώτου σκέλους στο Aragon

Η Aprilia πιάστηκε στον ύπνο στο Aragon και φάνηκε απροετοίμαστη σε σχέση με την Kawasaki ή την Ducati ή ακόμα και τη Honda. Οι Ιταλοί μάλλον δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την ώρα διεξαγωγής του πρώτου σκέλους η οποία φέτος έχει αλλάξει και έχει έρθει πιο νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα οι χαμηλές θερμοκρασίες να επηρεάσουν την απόδοση της μοτοσικλέτας. Τόσο ο Marco Melandri όσο και ο Sylvain Guintoli είχαν πολλά προβλήματα στο πρώτο σκέλος με τη μοτοσικλέτα να μην συμπεριφέρεται όπως θα περίμεναν.

Ο Guintoli μάλιστα διαπίστωσε το πρόβλημα από την αρχή και παρότι στο δεύτερο σκέλος δεν είχε καλό αποτέλεσμα τόνισε πως αισθανόταν τη μοτοσικλέτα πολύ καλύτερη. «Πρέπει να δούμε γιατί οι χαμηλές ταχύτητες επηρέασαν την απόδοσή μας. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε την RSV4 να δουλέψει στις καινούριες ώρες, ιδιαίτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί», είπε ο Γάλλος.

Η αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων φέτος έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις ομάδες, ιδιαίτερα στους αγώνες της Ευρώπης όπου τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Από αυτά που είδαμε στο Aragon η Kawasaki είναι η μόνη που είχε σταθερή απόδοση πρωί-απόγευμα, ενώ οι Ducati και Honda το πρωί δούλεψαν καλά, ενώ το μεσημέρι η απόδοσή τους επηρεάστηκε – το αντίθετο δηλαδή με την Aprilia.

Σχόλια

Σχόλια