Με αναβαθμίσεις στη Κίνα η Williams

Η Williams μετά από δύο κακές εμφανίσεις στα GP Αυστραλίας και Μαλαισίας πήγε στο Μπαχρέιν και έδειξε ότι όταν δεν βρέχει έχει τη δυνατότητα για πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα ταξιδεύει στη Σαγκάη για το GP Κίνας έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά τον διπλό τερματισμό στους βαθμούς στο Sakhir. Η βρετανική ομάδα ελπίζει να έχει ένα στεγνό 3ήμερο μπροστά της ώστε να μπορέσει να πάρει τα μέγιστα από την FW36 η οποία μάλιστα θα έχει ορισμένες αναβαθμίσεις.

Ο Rob Smedley πιστεύει ότι η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο τη Κυριακή στον αγώνα.

Η πίστα της Σαγκάης είναι μια από τις πιο καινούριες πίστες της F1 η οποία έχει στροφές υψηλής αλλά και χαμηλής ταχύτητας. Είναι μια ιδιαίτερη πίστα καθώς έχει δύο στροφές οι οποίες καταπονούν πάρα πολύ το εμπρός αριστερό ελαστικό. Στην πρώτη στροφή έχεις πολλά χιλιόμετρα στην είσοδο και στη συνέχεια πρέπει να φρενάρεις αρκετά διότι ακολουθεί μια σφιχτή αριστερή. Επίσης η στροφή 12 καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά. Και οι δύο στροφές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαχείριση των ελαστικών. Μετά τη στροφή 12 ακολουθεί η μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος η οποία οδηγεί σε φουρκέτα, οπότε πρέπει να βρεις τη σωστή ισορροπία στο set-up για τον συνδυασμό όλων αυτών των χαρακτηριστικών.

Τέλος ο Felipe Massa ελπίζει να μην βρέξει και θέλει να δει πως θα αντιδράσει το μονοθέσιό του με τις αναβαθμίσεις που έχει φέρει η ομάδα.

Στη Κίνα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθεία η οποία βοηθά στις προσπεράσεις. Αυτό είναι καλό για εμάς καθώς τα μονοθέσιά μας έχουν υψηλή τελική ταχύτητα. Υπάρχουν στροφές που χρειάζεσαι μεγάλη κάθετη δύναμη κι εκεί ελπίζω να κάνουμε πρόοδο. Θα έχουμε ορισμένες αναβαθμίσεις οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε στα κομμάτια που υστερούμε. Χρειάζεται να κάνουμε καλύτερο το μονοθέσιο στο βρεγμένο, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα στεγνό 3ήμερο.

Σχόλια

Σχόλια