Έχασε το δικαστήριο η Red Bull

Η έφεση για τον αποκλεισμό του Ricciardo από το GP Αυστραλίας δεν έγινε δεκτή

Έχασε το δικαστήριο η Red Bull, καθώς η έφεση για τον αποκλεισμό του Daniel Ricciardo από το Grand Prix Αυστραλίας δεν έγινε δεκτή. Η RB10 του Αυστραλού είχε ξεπεράσει το όριο ροής καυσίμου των 100 κιλών/ώρα, επανειλημμένα όπως είχαν αναφέρει τότε οι αγωνοδίκες με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την ομάδα να μειώσει τη ροή. Αυτό δεν έγινε διότι η RBR θεωρούσε ότι η μέτρηση του αισθητήρα της FIA ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα η FIA να πάρει πίσω τη 2η θέση του Ricciardo και να τον αποκλείσει από τα αποτελέσματα. Τότε η RBR έκανε έφεση, η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Στο πάνελ του δικαστηρίου, οι 5 δικαστές ήταν οι Harry Duijm, Rui Botica Santos, Philippe Narmino, Antonio Rigozzi και Jan Stovicek οι οποίοι αποφάσισαν να εμμείνουν στην απόφαση των αγωνοδικών μετά από την 6άωρη ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας 14/4. Οι δικαστές δεν συμφώνησαν με τα επιχειρήματα της Red Bull πως οι δικές τους μετρήσεις ήταν πιο ακριβείς από αυτές που έδινε ο αισθητήρας της FIA.

To δελτίο Τύπου της FIA αναφέρει:

Το δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές και εξέτασε τα δεδομένα αποφάσισε να εμμείνει στην απόφαση No 56 των αγωνοδικών, οι οποίοι αποφάσισαν να αποκλείσουν το μονοθέσιο της Infiniti Red Bull Racing με το νούμερο 3 από τα αποτελέσματα του Grand Prix Αυστραλίας του 2014.

Τέλος το δικαστήριο δεν προχώρησε σε περεταίρω κυρώσεις παρά τη πρόταση της Mercedes, η οποία ζήτησε να τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή η Red Bull.

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως αποδέχεται την απόφαση του Διεθνές Εφετείου (σχετικό θέμα).

Σχόλια

Σχόλια