Ποιος είναι ο Marco Mattiacci

Το «χρυσό παιδί» της Ferrari στις ΗΠΑ αναλαμβάνει τα ηνία της Scuderia στην F1

Τη Δευτέρα 14/4 η Ferrari ανακοίνωσε την αποχώρηση του Stefano Domenicali από την ομάδα και τον ερχομό του Marco Mattiacci, ο οποίος θα αναλάβει ως επικεφαλής της ομάδας ευθύς αμέσως. Ο Ιταλός θα βρεθεί στο pitwall της Scuderia στο Grand Prix της Κίνας το προσεχές 3ημέρο.

Ο Mattiacci μεγάλωσε στη Ρώμη και είναι 42 ετών, έχει σπουδάσει οικονομικά και η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1989 στη Jaguar Ιταλίας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε συμβουλευτικό γραφείο στο Λονδίνο και το 1999 τον κάλεσε η Ferrari στην οικογένειά της. Το πρώτο μεγάλο project που ανέλαβε ήταν στη Maserati των ΗΠΑ, δεν άργησε να αναρριχηθεί και το 2002 έγινε αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Ferrari-Maserati Βορείου Αμερικής. Στη συνέχεια στάλθηκε στη Κίνα ως για την επιχειρηματική ανάπτυξη της Ferrari στην Ασία. Δεν άργησε να γίνει πρόεδρος της Ferrari Ασίας. Ο τελευταίος του σταθμός πριν μεταβεί στο αγωνιστικό τμήμα της Ferrari και στην F1 ήταν στη Βόρειο Αμερική ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ferrari εκεί.

Στο Maranello πιστεύουν στις δυνατότητες του Mattiacci, ο οποίος ήδη έχει περάσει από αρκετά meeting στην έδρα των Ιταλών. Μπορεί να μην έχει αγωνιστική εμπειρία αλλά το παλμαρέ του, στη διαχείριση και στη διοίκηση, είναι πλούσιο. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ασία. Οι πωλήσεις της Ferrari έχουν αυξηθεί κατά 20% στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα πλέον να θεωρούνται η μεγαλύτερη αγορά για τη Scuderia.

Ο Montezemolo πιστεύει ότι ο Mattiacci μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της Ferrari βοηθώντας παράλληλα και το τμήμα αυτοκινήτων δρόμου. Ίσως οι φρέσκες ιδέες του Mattiacci να φέρουν έναν άλλον αέρα στη Ferrari…

Σχόλια

Σχόλια