Το BMW eDrive συναντά το xDrive

  H BMW παρουσιάζει το επόμενο βήμα για δραστική μείωση κατανάλωσης και ρύπων

  Δελτίο Τύπου

  Η νέα BMW X5 έχει ήδη ανεβάσει θεαματικά τον πήχη της απόδοσης στην αγορά των πολυτελών Sports Activity Vehicle (SAV). Τώρα, με την ευκαιρία του φετινού διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η BMW παρουσιάζει αυτό που θεωρεί ως το επόμενο λογικό βήμα για μία δραστική μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων στην κατηγορία SAV.

  Η BMW Concept X5 eDrive καταφέρνει να συνδυάζει τη διάσημη οδηγική απόλαυση του ευφυούς AWD xDrive με ένα πολυτελές, ευπροσάρμοστο εσωτερικό και τη χρήση plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης. Ένας συμβατικός κινητήρας καύσης συνεργάζεται απόλυτα αρμονικά με την καινοτόμο τεχνολογία BMW eDrive για την επίτευξη σπορ επιδόσεων σε συνδυασμό με αισθητή μείωση στην κατανάλωση: πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παράδειγμα των επιτευγμάτων του BMW EfficientDynamics. Το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί μόνο με ηλεκτροκίνηση με ταχύτητες μέχρι 120 km/h και για μία απόσταση έως 30 km με μέση κατανάλωση κάτω από 3,8 l/100 km (στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

  Εν όψει της παρουσίας του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το πρωτότυπο βελτιώθηκε στις λεπτομέρειες και εφοδιάζεται τώρα με σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 180 kW/245 hp τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW/95 hp που επίσης έχει την υπογραφή του BMW Group. Την ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα παρέχει μπαταρία ιόντων λιθίου που μπορεί να φορτίζεται σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα, ενώ η χωρητικότητά της επιτρέπει αυτονομία έως 30 km αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η μπαταρία της BMW Concept X5 eDrive τοποθετείται σε θέση που προστατεύεται άριστα από συγκρούσεις κάτω από το χώρο αποσκευών του οποίου η χρηστικότητα δεν επηρεάζεται, χάρη στη διαιρούμενη 40:20:40 / αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων  και το σχεδόν επίπεδο πάτωμα φόρτωσης.

  Πέραν των ρυθμίσεων που ενεργοποιούνται μέσω του διακόπτη BMW Driving Experience Control, υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες – το πρόγραμμα ευφυούς υβριδικής κίνησης για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορτίφ στυλ και απόδοσης (AUTO eDrive), το αμιγώς ηλεκτρικό για οδήγηση μηδενικών ρύπων (MAX eDrive) και το Save Battery mode για διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας.

  Σχόλια

  Σχόλια