Τη Τρίτη 15/4 η απόφαση της FIA

Η ακροαματική διαδικασία της έφεσης της Red Bull για τον αποκλεισμό του Daniel Ricciardo από το Grand Prix Αυστραλίας έχει ολοκληρωθεί αλλά η απόφαση θα ανακοινωθεί την Τρίτη 15/4.

Οι πρωταθλητές υποστήριξαν τη θέση τους μπροστά στους Διεθνές Δικαστήριο της FIA στο Παρίσι με τους Christian Horner, Adrian Newey κα τον Paul Monogham (επικεφαλής μηχανικό). Οι Mercedes, Lotus, McLaren, Force India and Williams είχαν τους δικούς τους ανθρώπους στη δίκη για να παρακολουθήσουν την έκβαση της.

Ο Newey παραδέχθηκε πως ο Ricciardo δεν θα μπορούσε να τερματίσει 2ος αν άλλαζαν τη ροή καυσίμου όπως πρότεινε η FIA. Συγκεκριμένα είπε ότι έχανε περίπου 4 δέκατα ανά γύρο.

Η Red Bull υποστήριξε πως η τεχνική οδηγία της FIA «TD/016-14» όσον αφορά τον αισθητήρα της ροής καυσίμου δεν έχει ισχύ κανονισμού κι έτσι δεν ενήργησε παράνομα. Όμως η αγνόηση των εντολών της ομοσπονδία για μείωση της ροής καυσίμου θα είναι μάλλον αυτή που θα της κοστίσει. Η ανυπακοή στις οδηγίες της FIA.

Συγκεκριμένα ο  εκπρόσωπος της FIA, Jonathan Taylor, δήλωσε πως η Red Bull δεν θα έπρεπε να αγνοήσει τις τεχνικές οδηγίες οι οποίες αποσκοπούν στο να συμμορφώσουν τις ομάδες με τους κανονισμούς.

 Όλοι πρέπει να παίζουν επί ίσοις όροις. Πρέπει να υπάρχει ένας έγκυρος τρόπος μέτρησης. Δεν μπορεί μια ομάδα να επιλέγει μόνη της τον τρόπο μέτρησης.

Ο εκπρόσωπος της Mercedes, ο οποίος ήταν και στο δικαστήριο του 2013 με τις παράνομες δοκιμές ελαστικών της Pirelli, δήλωσε πως η Red Bull θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω κυρώσεις από τη FIA και όχι μόνο τη 2η θέση στην Αυστραλία.

Όλα δείχνουν  πως οι «ταύροι» θα τιμωρηθούν γι’ αυτή την ανυπακοή τους στις οδηγίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αν αθωωθούν τότε η FIA θα χάσει το παιχνίδι του ελέγχου των ομάδων καθώς θα έχει δημιουργηθεί προηγούμενο, στο οποίο όλοι θα μπορούν να πατήσουν…

Ας περιμένουμε την Τρίτη 15/4 για να μάθουμε την απόφαση.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια