Η Renault βρήκε λύσεις

Οι Γάλλοι θα φέρουν αναβαθμίσεις στον Καναδά με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων αξιοπιστίας

Η Renault δηλώνει πως έχει βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό και στον Καναδά θα φέρει αναβαθμισμένους κινητήρες για Red Bull και Toro Rosso. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και πιο συγκεκριμένα στον σχεδιασμό των πιστονιών. Στον Καναδά λοιπόν η Renault θα φέρει αναβαθμίσεις που συμπεριλαμβάνουν έναν νέο σχεδιασμό στα πιστόνια.

Τα νέα εξαρτήματα θα δοκιμαστούν την Παρασκευή σε FP1 και FP2 στους κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στο Μονακό. Στη συνέχεια μετά από ανάλυση των δεδομένων θα αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθεί νέος κινητήρας για τη συνέχεια του GP ή όχι. Στην περίπτωση των Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat και Max Verstappen αν αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί νέος κινητήρας θα είναι ο 5ος και οι οδηγοί θα έχουν ποινή 10 θέσεων στο grid της Κυριακής.

Οι κανονισμοί ορίζουν ότι κάθε οδηγός έχει 4 κινητήρες για όλη τη χρονιά, και θα δέχεται ποινή για κάθε επιπλέον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί. Η ποινή είναι 10 θέσεις στο grid, όμως αν ο οδηγός που έχει 10 θέσεις ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα σημειώσει επίδοση κάτω της 10ης στις κατατακτήριες δοκιμές, τότε το υπόλοιπο της ποινής μεταφέρεται στο επόμενο GP. Για παράδειγμα, αν ο Kvyat σημειώσει τον 12ο χρόνο τότε θα εκκινήσει τελευταίος αλλά θα χρωστάει 2 θέσεις. Έτσι στο επόμενο GP θα έχει ποινή 2 θέσεων. Η ποινή θα μεταφέρεται μέχρι να καλυφθούν οι 10 θέσεις. Ίσως βέβαια το GP του Καναδά με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και τον άστατο καιρό να είναι το ιδανικό GP για μία τόσο μεγάλη ποινή.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Renault, Cyril Abiteboul, αυτή η αλλαγή είναι το πρώτο βήμα για να ανεβάσουν απόδοση καθώς μέχρι στιγμής τα προβλήματα αξιοπιστίας τους κρατούσαν πίσω. Όμως τα πρώτα βήματα βελτίωσης της απόδοσης δε θα γίνουν άμεσα. Σύμφωνα με τον Γάλλο, η Renault θα κάνει πρόοδο στην απόδοση στο τέλος του καλοκαιριού, στο Grand Prix του Spa. Εκεί ίσως χρησιμοποιηθούν και κάποιες από τις «μάρκες εξέλιξης» (tokens) καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Σχόλια

Σχόλια