Υπό εξέλιξη η ακρόαση της έφεσης της RBR
Υπό εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία της έφεσης του αποκλεισμού του Daniel Ricciardo από το Grand Prix Αυστραλίας. Ο Αυστραλός αποκλείστηκε από τον αγώνα της πατρίδας του καθώς ο αισθητήρας ροής καυσίμου στην RB10 είχε ξεπεράσει το όριο των 100 κιλών καυσίμου/ώρα. Η Red Bull Racing δεν δέχτηκε την απόφαση της FIA και άσκησε έφεση.
Στα γραφεία της FIA στο Παρίσι βρίσκονται οι Christian Horner και Adrian Newey. Οι πρωταθλητές είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να αποδείξουν πως δεν ξεπέρασαν το όριο ροής καυσίμου και πως θα πάρουν πίσω τους βαθμούς της 2η θέσης οι οποίοι είναι πολύ σημαντική για το πρωτάθλημα. Μάλιστα ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή του νέα στοιχεία το οποία κάνουν πιο δυνατή την παρουσία τους στο δικαστήριο (σχετικό θέμα). Mercedes, Lotus, McLaren, Force India και Williams έχουν στείλει τους δικούς τους ανθρώπους στο Παρίσι οι οποίοι παρακολουθούν τη διαδικασία.
Βέβαια η FIA θα κρατήσει σκληρή στάση διότι μπορεί οι τεχνικές οδηγίες που παραβίασε η RBR να μην έχουν υπόσταση κανονισμών αλλά η ανυπακοή στις υποδείξεις της ομοσπονδίας αποτελούν παράβαση.