Επίσημο: Παρελθόν ο Domenicali από τη Ferrari

Επίσημο: Ο Domenicali παραιτήθηκε από τη Scuderia και αναλαμβάνει ο Mattiacci

Είναι επίσημο πλέον, ο Stefano Domenicali αποτελεί παρελθόν από τη Ferrari. Ο Ιταλός παραιτήθηκε μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στη Scuderia, παίρνοντας πάνω του το φταίξιμο για την εικόνα της Ferrari. Η αλλαγή στην ηγεσία των Ιταλών είναι άμεση και ο νέο επικεφαλής είναι ο Marco Mattiacci, CEO της Ferrari στις ΗΠΑ. Ο Mattiacci να αναφέρουμε πως δεν έχει καμία αγωνιστική εμπειρία και τα προσόντα του είναι η πώληση… πριν όμως βγάλουμε συμπεράσματα θα πρέπει να δούμε τι μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάμε ότι και ο Flavio Briatore όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 πωλητής ήταν.

Ο Domenicali έχει προσφέρει πολλά, όλα αυτά τα χρόνια στη Ferrari, αρχικά στο τμήμα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στη συνέχεια ως επικεφαλής της ομάδας, όταν έφυγε ο Jean Todt, το 2008.

Στην επαγγελματική ζωή όλων μας υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Έχει έρθει η στιγμή για μια μεγάλη αλλαγή. Ως επικεφαλής αναλαμβάνω την ευθύνη της κατάστασης, όπως πάντα έκανα. Η απόφαση πάρθηκε με σκοπό να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο για την ομάδα, την οποία νοιώθω πολύ κοντά μου. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ όλη τη καρδιά μου όλους στην ομάδα, τους οδηγούς και τους συνεργάτες μας γι’ αυτή την υπέροχη σχέση που απολαύσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω η Ferrari να επιστρέψει γρήγορα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας για την υποστήριξη που μου έχει δείξει αλλά και όλους τους οπαδούς μας. Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν καταφέραμε να συλλέξουμε τους καρπούς της πολύ σκληρής δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Montezemolo…

Θέλω να ευχαριστήσω τον Stefano Domenicali, όχι μόνο για την απόλυτη αφοσίωσή του και της προσπάθειά του, αλλά και για αίσθηση ευθύνης που έχει δείξει –ακόμα και σήμερα- βάζοντας πάντα το συμφέρων της Ferrari πάνω απ’ όλα. Εκτιμώ πολύ τον Domenicali και τον έχω παρακολουθήσει να εξελίσσεται επαγγελματικά τα τελευταία 23 χρόνια που συνεργαζόμασταν. Τώρα του εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον. Επίσης θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στον Marco Mattiacci ο οποίος γνωρίζω ότι είναι αξιόλογος στη διαχείριση. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά την εταιρεία μας και δέχθηκε την πρόκληση με ενθουσιασμό.

O Marco Mattiaci είναι ο νέο επικεφαλής της Ferrari και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.

marco-mattiacci

Σχόλια

Σχόλια