Η Red Bull σκέφτεται τις ποινές στον Καναδά

Οι Ricciardo και Kvyat ετοιμάζονται για χρήση 5ου κινητήρα στον Καναδά

Μπορεί η Red Bull Racing να έκανε το 4-5 στο Grand Prix του Μονακό, αποτέλεσμα το οποίο είναι το καλύτερο της χρονιάς μέχρι στιγμής, αλλά τώρα έρχεται ο Καναδάς. Οι μηχανικοί της RBR και της Renault μόνο στην ιδέα των απαιτήσεων του Circuit Gilles Villeneuve πονοκεφαλιάζουν. Οι Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat έχουν χρησιμοποιήσει και τους 4 διαθέσιμους κινητήρες για το 2015 και τώρα πρέπει να ετοιμαστούν για ποινές. Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, δηλώνει ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι το Μόντρεαλ θα αξιολογήσουν την κατάσταση των κινητήρων και θα αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν 5ο ή όχι.

Το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε τον αγώνα στο Μονακό χωρίς προβλήματα στους κινητήρες είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως στον Καναδά η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη. Τώρα πρέπει να αξιολογήσουμε τι θα συμβεί στο Μόντρεαλ κι αν θα πάρουμε ποινή ή όχι. Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκονται οι κινητήρες. Στο Μονακό δεν καταπονούνται ιδιαίτερα αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση.

Οι κανονισμοί ορίζουν ότι κάθε οδηγός έχει 4 κινητήρες για όλη τη χρονιά, και θα δέχεται ποινή για κάθε επιπλέον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί. Η ποινή είναι 10 θέσεις στο grid, όμως αν ο οδηγός που έχει 10 θέσεις ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα σημειώσει επίδοση κάτω της 10ης στις κατατακτήριες δοκιμές, τότε το υπόλοιπο της ποινής μεταφέρεται στο επόμενο GP. Για παράδειγμα, αν ο Kvyat σημειώσει τον 12ο χρόνο τότε θα εκκινήσει τελευταίος αλλά θα χρωστάει 2 θέσεις. Έτσι στο επόμενο GP θα έχει ποινή 2 θέσεων. Η ποινή θα μεταφέρεται μέχρι να καλυφθούν οι 10 θέσεις.

Σχόλια

Σχόλια