Χάθηκε η 3η θέση από λάθος συνεννόηση

Ο Ricciardo αποκάλυψε ότι είχε λάθος ρύθμιση στον κινητήρα του και οι μηχανικοί του καθυστέρησαν να τον ενημερώσουν

Μπορεί η Red Bull Racing κι ο Daniel Ricciardo να βρίσκονται στην 4η θέση αλλά υπάρχει μεγάλη απογοήτευση καθώς μια καθυστέρηση στην επικοινωνία τους στέρησε την πιθανότητα να βρίσκονται στην 3η θέση. Ο Αυστραλός, μετά το τέλος του Q3 δήλωσε ότι είχε επιλεγμένη λάθος λειτουργία στον κινητήρα του και λόγω της μειωμένης ιπποδύναμης μέχρι τη St. Devote είχε χάσει 2 δέκατα. Το λάθος αυτό δεν ήταν του Ricciardo αλλά των μηχανικών του οι οποίοι δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για την αλλαγή που έπρεπε να κάνει.

Νόμιζα ότι ήμουν σε διαφορετική λειτουργία στον κινητήρα αλλά τελικά δεν ήμουν. Εκκινώντας τον γύρο μπορούσα να καταλάβω την έλλειψη ιπποδύναμης, οπότε κατάλαβα ότι είμαστε λάθος. Έβαλα τη σωστή λειτουργία αλλά ήταν πολύ αργά. Πριν την πρώτη στροφή ήμουν δέκατα πίσω κι εκεί τελείωσαν όλα. Όλα έγιναν καθυστερημένα. Συνήθως από τον ασύρματο μου λένε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνω όταν είμαι στη 16η στροφή. Έτσι έχω αρκετό χρόνο. Όμως τώρα μου είπαν όταν ήμουν στην τελευταία στροφή. Θα μπορούσαμε να ήμασταν 3οι και το ότι γνωρίζουμε τι μπορούσαμε να κάνουμε, είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Για να είμαι δίκαιος με τους μηχανικούς, αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και προφανώς έχει να κάνει με την πίεση που υπάρχει στο Μονακό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, γι’ αυτούς.

Η RB11 δείχνει να βολεύεται στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο κι αύριο ο Ricciardo θα προσπαθήσει να πιέσει τον πρώην team-mate του, Sebastian Vettel, για το βάθρο.

Σχόλια

Σχόλια