Το πλάνο για τις πελατειακές ομάδες

Ο Bernie Ecclestone υποστηρίζει ότι αυτή η ιδέα μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα των μικρών ομάδων

Το μείζον θέμα μεταξύ των μικρών ομάδων τις τελευταίες ημέρες είναι η ιδέα για πελατειακές ομάδες από το 2017 και μετά. Οι μικρές ομάδες θεωρούν ότι αν κάτι τέτοιο ισχύσει θα κάνει κακό στην F1 (σχετικό θέμα). Ωστόσο ο Bernie Ecclestone υποστηρίζει ότι με σωστή δουλειά μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα που έχουν οι μικροί της F1 και παρουσίασε τον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα.

Πίεζα συνεχώς για ενιαίο σασί, ενιαίο κινητήρα αλλά οι ομάδες δεν μπορούν να το αποδεχτούν. Έτσι αυτό μπορεί να γίνει με 4 ή 5 ομάδες (σ.σ. ιδιωτικές) και να αφήσουμε τους κατασκευαστές μόνους τους. Θα τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν. Θα έχουμε ενιαίο σασί και μετά θα γίνει μια συμφωνία με έναν προμηθευτή κινητήρων. Αυτό το σχέδιο θα δουλέψει.

Ο Βρετανός αποκάλυψε ότι θα είναι ο ενδιάμεσος για τις ομάδες που ενδιαφέρονται. Επίσης μίλησε και για τις ανησυχίες που υπάρχουν ότι με τις πελατειακές ομάδες θα δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Στις αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε έτοιμα δύο σασί τα οποία θα κοστίζουν 14 εκατ. €. Εμείς θα τα πληρώσουμε κι αν κοστίζουν περισσότερο τότε θα πληρώσουμε περισσότερα. Αν κοστίζουν λιγότερο τόσο το καλύτερο. Παραπονιούνται για δύο κατηγορίες. Αυτό που έχουμε τώρα τι νομίζετε ότι είναι; Με αυτό το σχέδιο μπορεί να τα καταφέρουμε αν προσπαθήσουμε σκληρά. Όσον αφορά στους οδηγούς, αντί οι μικρές ομάδες να ψάχνουν να βρουν αυτόν που έχει χρήματα, θα μπορούν να ψάχνουν για οδηγό με ταλέντο. Όταν έχεις οδηγό με περισσότερο ταλέντο μπορείς να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά στις χορηγίες ο Ecclestone δήλωσε:

Φυσικά και θα μπορούν να βρουν χορηγούς. Αν είχα μία από τις μεγάλες ομάδες δε θα ήμουν και πολύ ευχαριστημένος καθώς θα γνώριζα ότι μία από τις μικρές ομάδες θα μπορούσε εύκολα να βρει χορηγό διότι χρεώνει λιγότερα χρήματα και παίρνει καλό τηλεοπτικό χρόνο. Κοιτάξτε τις μάχες στο μέσον του grid, έχουν καλή τηλεθέαση. Τι σημασία έχει ποια μονοθέσια είναι;

Σχόλια

Σχόλια