Η F1 πρέπει να ορίζει την πορεία και οι ομάδες να ακολουθούν, όχι το αντίθετο

Ρωγμές στο εσωτερικό της F1 με επικεφαλής ομάδων να δηλώνουν ότι οι ομάδες δεν πρέπει να έχουν λόγο στους κανονισμούς

Η Formula 1 βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη εποχή που πρέπει να επιλέξει την πορεία που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η FIA μαζί με την FOM έχουν συναντηθεί με το Strategy Group συζητώντας τις αλλαγές των κανονισμών του 2017 και παρουσιάζοντας κάποιες προτάσεις (σχετικό θέμα). Όμως αυτές οι προτάσεις δεν τους βρίσκουν όλους σύμφωνους. Κάποιοι ανησυχούν για τις πελατειακές ομάδες (σχετικό θέμα), άλλοι ανησυχούν για τους ανεφοδιασμούς καθώς πιστεύουν ότι θα ανεβάσουν κατακόρυφα το κόστος και άλλοι το πάνε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως το Strategy Group -δηλαδή οι ομάδες- δεν πρέπει να έχει άποψη για τους κανονισμούς.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Force India, Bob Fernley, θεωρεί ότι το Strategy Group δεν έχει λόγο ύπαρξης και πρέπει να βρεθεί ένα άλλο σύστημα το οποίο θα μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Επίσης κάνει σαφές ότι η F1 είναι αυτή που πρέπει να ορίζει την πορεία και οι ομάδες να ακολουθούν, όχι το αντίθετο.

Το πρόβλημα νομίζω πως είναι ότι το Strategy Group δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να κοιτάξουμε για κάτι άλλο το οποίο θα φέρει αποτελέσματα. Το Strategy Group υπάρχει εδώ και 2 χρόνια περίπου και δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα. Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο σύστημα, καλύτερο. Τις ημέρες που οι Mosley και Ecclestone είχαν τα ηνία δεν θα υπήρχαν τέτοια ζητήματα, θα γνωρίζαμε προς τα πού κατευθυνόμαστε. Θεωρώ πως είναι λάθος να μπορούν οι ομάδες να αποφασίσουν την κατεύθυνση της F1. Η F1 πρέπει να ορίζει την κατεύθυνση και οι ομάδες να ακολουθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, λέγοντας πως οι Bernie Ecclestone και Jean Todt είναι αυτοί που θα υποδείξουν το μέλλον της F1, καθώς οι ομάδες έχουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κάθε ομάδα έχει τα δικά της σχέδια και θα προσπαθήσει να φέρει τα πράγματα όπως τη βολεύουν. Το σπορ διοικείται από τη FIA και προωθείται από την FOM. Αυτοί είναι που πρέπει να πουν ποιο θα είναι το μέλλον της F1. Ναι, θέλουμε ταχύτερα μονοθέσια και πιο δύσκολα στην οδήγηση αλλά ποτέ δε θα μπορέσεις να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Ο Ecclestone κι ο Todt πρέπει να κάτσουν μαζί και να υποδείξουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το σπορ και τον τρόπο διακυβέρνησης. Μετά να μας δώσουν μια αίτηση συμμετοχής κι εμείς να δούμε αν θέλουμε να αγωνιστούμε. Νομίζω ότι βάζοντας τις ομάδες στο πεδίο των κανονισμών ποτέ δε θα μπορέσει να υπάρξει ομοφωνία σε όλα.

Σχόλια

Σχόλια