Ο Raikkonen δυσκολεύτηκε με τα ελαστικά

Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο και η ελαφρώς πιο σκληρή φετινή γόμα δυσκόλεψαν τον Raikkonen

Ο Kimi Raikkonen ήταν άλλος ένας οδηγός που δυσκολεύτηκε να κάνει τα μαλακά ελαστικά της Pirelli να λειτουργήσουν. Ο Φινλανδός είχε αρκετά μπλοκαρίσματα των εμπρός τροχών και πέρασε από το πλακόστρωτο της St. Devote πολλές φορές. Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο και η ελαφρώς πιο σκληρή φετινή γόμα δυσκόλεψαν τον οδηγό της  Ferrari.

Η αίσθηση του μονοθεσίου σήμερα ήταν εντάξει. Υπήρχαν ορισμένα μικρά προβλήματα αλλά περισσότερο έχουν να κάνουν με τα ελαστικά. Είναι δύσκολο να τα φέρεις σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, κυρίως τα εμπρός. Όμως συνολικά δεν ήταν πολύ άσχημα. Νομίζω ότι τα πολύ μαλακά ελαστικά θα είναι καλύτερα και θα ζεσταίνονται πιο εύκολα. Η βροχή δεν μας επέτρεψε να μάθουμε αλλά το ίδιο ισχύει για όλους. Ακόμα έχουμε δουλειά μπροστά μας ώστε να κάνουμε το μονοθέσιο να συνεργαστεί καλά με τα ελαστικά. Επίσης πρέπει να δούμε τι καιρό θα κάνει το Σάββατο.

Ο Sebastian Vettel δεν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον team-mate του και παραμένει αισιόδοξος ότι μπορούν να μειώσουν τη διαφορά από τη Mercedes.

Το μονοθέσιο σήμερα ήταν ΟΚ αλλά θέλαμε να μπορούσαμε να είχαμε δοκιμάσει περισσότερα πράγματα. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Σάββατο ώστε να μάθουμε περισσότερα. Την Κυριακή θα δούμε πόσο κοντά μπορούμε να φτάσουμε στις Mercedes. Ωστόσο δεν μπορούμε να πάρουμε το Μονακό ως παράδειγμα λόγω του χαρακτήρα του, αλλά ελπίζω να μειώσουμε τη διαφορά.

Σχόλια

Σχόλια