Η Sauber προειδοποιεί για τις πελατειακές ομάδες

Η Kaltenborn, προειδοποιεί ότι η πρόταση σχετικά με τις πελατειακές ομάδες είναι επικίνδυνη και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην F1

Η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, προειδοποιεί ότι η πρόταση του Strategy Group σχετικά με τις πελατειακές ομάδες είναι επικίνδυνη και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην F1. Η πρόταση για τις πελατειακές ομάδες μπορεί να μην υπήρξε στην επίσημη ανακοίνωση της FIA αλλά έχει κυριαρχήσει στους κύκλους των ομάδων.

Ποτέ δεν πρόκειται να γίνουμε πελατειακή ομάδα. Θα ήθελα να μάθω, όπως και πολλοί άλλοι, πώς σκέφτονται ότι αυτή η πρόταση θα λειτουργήσει, και για ποιον είναι καλή; Υποτίθεται ότι θα βελτιώσουν το θέαμα αλλά πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα με ομάδες Α και Β κατηγορίας; Υπάρχει κόσμος που φωνάζει ότι υπάρχουν μονοθέσια πιο αργά από το GP2 αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η πρόταση δε θα βελτιώσει το θέαμα. Επίσης κοιτάζοντάς το από την εμπορική πλευρά θα ήθελα να μου δείξουν ποιος θα χορηγήσει αυτές τις ομάδες. Θα υπάρχει χορηγία Α και Β κατηγορίας; Και το χειρότερο είναι ότι όταν κάποια στιγμή δουν ότι αυτό δε λειτουργεί δε θα μπορεί να γίνει πισωγύρισμα καθώς κάποιες ομάδες δε θα μπορούν να γίνουν κατασκευαστές. Και τι θα συμβεί αν μια μεγάλη ομάδα, ένας κατασκευαστής αποφασίσει να φύγει; Είναι ένα επικίνδυνο βήμα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

Η Kaltenborn εξέφρασε τους προβληματισμούς της και για την πιθανή επαναφορά των ανεφοδιασμών. Η επικεφαλής της Sauber θεωρεί ότι το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης: Οι προτάσεις του Strategy Group για το μέλλον της F1

Σχόλια

Σχόλια