Ο Alonso θέλει «πόλεμο» ελαστικών

Ο Ισπανός θέλει Pirelli και Michelin στην F1 καθώς η μάχη τους θα κάνει καλό στο σπορ

Πριν μερικές ημέρες η Michelin εξέφρασε το ενδιαφέρον της να επιστρέψει στην F1 αλλά υπό τους δικούς της όρους. Οι Γάλλοι θέλουν τροχούς 18 ιντσών και ελαστικά που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να πιέσουν και δεν θα καταστρέφονται γρήγορα. Ωστόσο αυτοί οι όροι δεν αρέσουν καθόλου στον Bernie Ecclestone ο οποίος θεωρεί ότι ζημιώνουν το θέαμα στην F1. Ο Fernando Alonso έχει μια διαφορετική άποψη και θέλει δύο εταιρείες ελαστικών να μάχονται, όπως στο παρελθόν με τις Michelin και Bridgestone. Ο Ισπανός θεωρεί ότι μια τέτοια μάχη μεταξύ Pirelli και Michelin θα έκανε καλό στην F1.

Ο ανταγωνισμός στα ελαστικά θα βοηθήσει την F1 διότι όλοι θα πιέζουν στο όριο. Έχω εμπειρία από τέτοιο ανταγωνισμό με τις Michelin και Bridgestone και μπορώ να πω ότι η διαφορά από το να έχεις έναν προμηθευτή ελαστικών είναι πολύ μεγάλη. Το 2006 τα ελαστικά ήταν φανταστικά καθώς και οι δύο εταιρείες πίεζαν στο όριο. Το 2006 είχαμε ένα εξαιρετικά γρήγορο ελαστικό με το οποίο μπορούσες να βγάλεις ολόκληρο τον αγώνα. Το 2007 που υπήρχε μόνο η Bridgestone τα ελαστικά ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς έκαναν ένα βήμα πίσω και χαλάρωσαν. Έτσι λοιπόν ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο εταιρειών θα έκανε καλό στην F1.

Φυσικά ένας τέτοιος «πόλεμος» ελαστικών θα ανέβαζε κατακόρυφα το κόστος και οι εταιρείες δεν είναι διαθέσιμες για κάτι τέτοιο.

Σχόλια

Σχόλια