Οι οδηγοί είναι υπέρ των ανεφοδιασμών

Η προοπτική επιστροφής των ανεφοδιασμών από το 2017 αρέσει στους οδηγούς καθώς τα μονοθέσια θα γίνουν ταχύτερα

Μία από τις προτάσεις για το μέλλον της Formula 1 είναι η επιστροφή των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια των pitstop. Το Strategy Group στην πρόσφατη συνεδρίασή του πρότεινε διάφορες λύσεις για την αύξηση του θεάματος από το 2017 και μετά (σχετικό θέμα). Μία από αυτές είναι και οι ανεφοδιασμοί οι οποίοι απαγορεύτηκαν μετά το 2009 σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Ωστόσο οι οδηγοί βλέπουν με καλό μάτι την πιθανή επιστροφή τους.

Sebastian Vettel:

Δεν τα έχω καταλάβει όλα… Πριν μερικά χρόνια απαγορεύτηκαν και τώρα επιστρέφουν. Ως οδηγός μπορώ να πω ότι αν γίνεται να πας ταχύτερα, απλώς πρέπει να κάνεις ανεφοδιασμούς, τότε συμφωνώ με την απόφαση.

Fernando Alonso:

Διευρύνει τη στρατηγική και μπορεί να σε βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μπορείς να έχεις διαφορετικά stint μέσα στον αγώνα. Είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Θυμάμαι είχα πάρει μερικές pole position το 2003 χρησιμοποιώντας το μισό καύσιμο από κάποιους άλλους και στον αγώνα είχα άλλη στρατηγική.

Daniel Ricciardo:

Αν δεν χρειάζεται να οδηγούμε σε ρυθμό GP2 τότε αυτό είναι καλό. Αν αυτό κάνει τον αγώνα ταχύτερο και ρίξει τους χρόνους τότε είναι καλό. Νομίζω ότι τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν ταχύτερα.

Jenson Button:

Προφανώς υπάρχουν οι παράμετροι για την ασφάλεια αλλά και το κόστος, αλλά όσον αφορά στους αγώνες νομίζω ότι είναι σπουδαίο να επιστρέψουν. Αν είχες πρόβλημα στον πρώτο γύρο μπορούσες να αλλάξεις στρατηγική, μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό, τώρα είναι πολύ δύσκολο.

Felipe Massa:

Η επιστροφή θα είναι πολύ καλύτερη για τους οδηγούς. Μου αρέσει η ιδέα των ανεφοδιασμών καθώς τα μονοθέσια θα γίνουν ταχύτερα. Τώρα αγωνιζόμαστε με βαριά μονοθέσια ενώ ο αγώνας με ανεφοδιασμό είναι πιο τεχνικός.

Σχόλια

Σχόλια