Πράσινο φως για τον Haas

Η FIA έδωσε το OK στον Αμερικανό για τη συμμετοχή της ομάδας του στο πρωτάθλημα του 2015

Ο Bernie Ecclestone είχε αναφέρει μέσα στην εβδομάδα ότι την Παρασκευή 11/4 η FIA θα εξετάσει και θα δώσει την έγκριση στον Gene Haas για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015. Έτσι κι έγινε. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε το πράσινο φως στον Αμερικανό. Ο Haas είναι ιδιοκτήτης ομάδας στο NASCAR και μετά από μια μακρά αξιολόγηση της FIA έχει το ΟΚ ώστε να δημιουργήσει την ομάδα για την F1. Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια των Αμερικανών να μπουν στην F1 τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη, USF1, να αποτυγχάνει ολοκληρωτικά. Ο Haas πρόκειται να ανακοινώσει τα σχέδιά του μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η FIA ενέκρινε τη συμμετοχή μας. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα προσωπικά, για την Haas Automation και για όλους όσους θέλουν να δουν μια αμερικανική ομάδα να επιστρέφει στην F1. Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά. Το να φέρουμε τα μονοθέσια στο grid είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIA γι’ αυτή την ευκαιρία.

Ο Ecclestone είχε δήλωσε στο Μπαχρέιν ότι ο Haas δεν είναι ο μοναδικός που θέλει να μπει στη Formula 1 αλλά υπάρχουν συζητήσεις και για μια ακόμα ομάδα, η οποία θα έχει ως επικεφαλής τον Colin Kolles, πρώην επικεφαλής της HRT.

haas-nascar

Σχόλια

Σχόλια