Τα Pirelli για Ισπανία, Μονακό, Καναδά

Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν τις διαθέσιμες γόμες για τους 3 αγώνες

Η Formula 1 συνεχίζει την επόμενη εβδομάδα την περιπέτεια στο Grand Prix Κίνας κι στη συνέχεια επιστρέφει στην Ευρώπη. Ολοκληρώνοντας λοιπόν τον πρώτο κύκλο αγώνων η Pirelli ανακοινώνει τα ελαστικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα οι Ιταλοί ανακοίνωσαν τις διαθέσιμες γόμες για Ισπανία, Μονακό και Καναδά.

Στη Βαρκελώνη θα δούμε τα σκληρά και τα μεσαία P Zero καθώς το Circuit de Catalunya είναι γνωστό ότι καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά. Η επιφάνεια της ασφάλτου είναι τραχιά και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι υψηλές με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλά επίπεδα φθοράς. Τα ελαστικά στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο.

Για το Μονακό η Pirelli θα φέρει τα μαλακά και τα πολύ μαλακά ελαστικά. Εκεί θα δούμε για πρώτη φορά τα κόκκινα P Zero για φέτος. Οι στενοί δρόμοι του Μόντε Κάρλο δεν καταπονούν ιδιαίτερα τα ελαστικά κι αυτό επιτρέπει στην ιταλική φίρμα να φέρει τις δύο πιο μαλακές γόμες της.

Τέλος για το Grand Prix του Καναδά η Pirelli έχει κάνει την ίδια επιλογή με αυτή που έκανε στο Μονακό. Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και η ανάγκη για πρόσφυση στα φρένα αλλά και στην έξοδο των στροφών είναι τα κριτήρια επιλογής των δύο γομών.

Ισπανία Μονακό Καναδάς
Prime Σκληρά (πορτοκαλί) Prime Μαλακά (κίτρινο) Prime Μαλακά (κίτρινο)
Option Μεσαία (λευκό) Option Πολύ μαλακά (κόκκινο) Option Πολύ μαλακά (κόκκινο)

Σχόλια

Σχόλια