Νέο αεροδυναμικό πακέτο για την Porsche μετά το Le Mans

Η Porsche θα παρουσιάσει το νέο αεροδυναμικό πακέτο στο δεύτερο μισό της σεζόν του WEC, με στόχο την κορυφή

Το WEC του 2015 ξεκίνησε ικανοποιητικά για την Porsche. Οι Γερμανοί έχουν το δύο στα δύο σε pole position, όμως δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε στο Silverstone, αλλά ούτε και στο Spa. H Porsche είδε το #18 919 Hybrid να τερματίζει στη 2η θέση και στους δύο αγώνες ενώ το #17 να έχει μια εγκατάλειψη και μία 3η θέση.

Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Porsche, Alex Hitzinger, το αεροδυναμικό πακέτο υψηλής κάθετης δύναμης, πρόκειται να ανανεωθεί μετά το Le Mans. O Hitzinger τόνισε πως το νέο αεροδυναμικό πακέτο είναι υπό εξέλιξη και θα έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από το τωρινό. Επίσης αναφέρθηκε και στο αεροδυναμικό πακέτο του Le Mans το οποίο δε θα διαφέρει πολύ σε σχέση με αυτό που είδαμε στο Silverstone και στο Spa.

Η εξέλιξη θα είναι μεγαλύτερη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Το πακέτο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δοκιμάζεται στην αεροδυναμική σήραγγα. Αν έπρεπε να το φέρουμε από τον πρώτο αγώνα θα υπήρχε λιγότερος χρόνος για εξέλιξη.

Ο Hitzinger εξήγησε πως το αεροδυναμικό πακέτο των δύο πρώτων αγώνων ήταν καθαρά για αξιολόγηση δεδομένων, ώστε να δοκιμάσουν set-up τα οποία προορίζονται για το Le Mans.

Δεν είναι μόνο τα επίπεδα της κάθετης δύναμης. Είναι και η κατασκευή του αμαξώματος. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι αξιόπιστο για 24 ώρες και αν μπορείς να τρέξεις με ένα πακέτο παρόμοιο με αυτού του Le Mans, τότε η ζωή σου γίνεται  λίγο πιο εύκολη.

Η Porsche θα δοκιμάσει για πρώτη φορά το αεροδυναμικό πακέτο του Le Mans σε δοκιμές στο Aragon μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια