H SEAT ανακοινώνει διαγωνισμό φοιτητών Αρχιτεκτονικής

  Διαγωνισμός «Archithon» για τη σχεδίαση του ψηφιακού της μουσείου

  Δελτίο Τύπου

  Η SEAT έχει ως στόχο να συγκεντρώσει όλη την ιστορία του παρελθόντος της και να την εμφανίσει στο κοινό με ένα καινοτόμο τρόπο, μέσω ενός νέου ψηφιακού μουσείου. Το συγκεκριμένο project είναι ένα event τύπου «hackathon», το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαΐου με 40 Ισπανούς & Γερμανούς φοιτητές αρχιτεκτονικής οι οποίοι θα εργαστούν εντατικά σε ομάδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο σχεδιασμό για το ψηφιακό μουσείο της SEAT. Η εταιρεία θα επιβραβεύσει τις τρεις πρώτες προτάσεις και στη συνέχεια θα εφαρμόσει στην πράξη την πρόταση που ανταποκρίνεται καλύτερα στο σχετικό brief.

  Στα events τύπου «hackathon», προγραμματιστές υπολογιστών συνεργάζονται εντατικά σε ομάδες και δουλεύουν πάνω σε έργα λογισμικού. Η SEAT σε αυτή τη λογική, διοργανώνει τον διαγωνισμό «Αrchithon», όπου φοιτητές και νέοι πτυχιούχοι από κορυφαία Ισπανικά και Γερμανικά Πανεπιστήμια Αρχιτεκτονικής καλούνται να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, τις προτάσεις τους και την ικανότητα τους να καινοτομούν. Η πρόταση που θα επικρατήσει θα ανακοινωθεί την Κυριακή και οι συντάκτες της θα συνεχίσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της μετά το τέλος του event. Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από στελέχη προερχόμενα από διάφορα τμήματα της εταιρείας.

  Ο Διευθυντής Marketing της SEAT, Christian Stein τόνισε ότι «η SEAT έχει μία μακρά ιστορία για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Τώρα, θέλουμε αυτό να το μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η μάρκα μας όμως είναι νέα στην καρδιά και μας αρέσει να καινοτομούμε. Με τη δημιουργία αυτού του ψηφιακού μουσείου θα είμαστε σε θέση να έρθουμε σε επαφή με όλους τους πελάτες μας και αυτοί με τη σειρά τους να γνωρίσουν την ιστορία μας».

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στο One Ocean Club στη Βαρκελώνη, ένα μοντέρνο κτήριο που βρίσκεται στη μαρίνα Port Vell, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ομάδες, να παρακολουθήσουν προγραμματισμένες διασκέψεις καθώς και να ενημερωθούν για την πρόοδο της SEAT στον τομέα της συνδεσιμότητας μέσω ημερίδας με θέμα την τεχνολογική αυτή πρόκληση.

  Το μελλοντικό ψηφιακό μουσείο της SEAT θα στεγάσει την ιστορία της εταιρείας, ξεκινώντας από την ίδρυση της το 1950 και δίνοντας στο κοινό μία γεύση από το λαμπρό μέλλον της. Επιπλέον θα υπάρχει και εκθεσιακός χώρος με προσωρινά εκθέματα-μοντέλα καθώς και χώρος με ιστορικά & εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, με ιδιαίτερη αναφορά στους επαγγελματίες που βοήθησαν στην εταιρεία να διανύσει αυτόν τον μεγάλο δρόμο των επιτυχιών.

  Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις της εκδήλωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #SEATdigitalmuseum στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter, You Tube και Instagram.

  Σχόλια

  Σχόλια