Φήμες επιστροφής της BMW στην F1

Η BMW σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή της στη Formula 1, σύμφωνα με τον Giancarlo Minardi. Ο Ιταλός αποκάλυψε ότι τον Μάιο το Διοικητικό Συμβούλιο των Βαυαρών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει το 2015 στην F1 καθώς οι νέες τεχνολογίες στους κινητήρες είναι πολύ ελκυστικές. Η πρώτη εταιρεία που επιστρέφει στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τη στροφή προς την υβριδική τεχνολογία είναι η Honda η οποία θα παρέχει κινητήρες στη McLaren. Μάλιστα ο Minardo αναφέρει ότι η BMW έχει ήδη στείλει τους ανθρώπους της να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση.

O Minardi αναφέρει:

Η νέα εποχή της Formula 1 ενδιαφέρει αρκετούς κατασκευαστές κινητήρων καθώς όλοι υποστηρίζουν τη δοκιμή αυτών των νέων μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να περάσει η τεχνολογία στα αυτοκίνητα παραγωγής. Οι φήμες που κυκλοφορούν στη Γερμανία αναφέρουν ότι το ΔΣ της BMW πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής στη Formula 1 μέσα στο Μάιο. Η BMW μάλιστα έχει στείλει ήδη τεχνικούς να συλλέξουν δεδομένα από τις χειμερινές δοκιμές αλλά και τους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Ίσως να πρόκειται για μία ακόμα φήμη, ίσως και πάλι όχι. Ίσως το 2014 να είναι το έναυσμα για να μαζευτούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές στη Formula 1 με σκοπό να αναπτύξουν την υβριδική τεχνολογία η οποία με τη σειρά της θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής. Ίσως δηλαδή η Formula 1 να γίνει και πάλι η πλατφόρμα εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως ήταν κάποτε. Για φανταστείτε μια Formula 1 με Mercedes, Ferrari, Renault, Honda, Cosworth, BMW, Toyota… Μεγάλη φαντασία…

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια