Ο Ricciardo σταυρώνει τα δάχτυλά του

Ο Αυστραλός ελπίζει ο τελευταίος του κινητήρας να αντέξει μέχρι και το Μονακό

Ο Daniel Ricciardo δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την Ευρωπαϊκή περιοδεία της F1. Ο Αυστραλός είχε ελάχιστο χρόνο εντός πίστας την Παρασκευή στην Ισπανία λόγω προβλημάτων με τους κινητήρες της Renault. Στο FP1 χρησιμοποίησε έναν παλιό κινητήρα από την Κίνα ο οποίος όμως δεν άντεξε και παρουσίασε προβλήματα. Στο FP2 οι μηχανικοί της Red Bull τοποθέτησαν τον 4ο κινητήρα για φέτος με αποτέλεσμα ο Ricciardo να βγει στα τελευταία 5 λεπτά της περιόδου.

Ο οδηγός της RBR μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των FP δήλωσε ότι σταυρώνει τα δάχτυλά του κι ελπίζει ο τελευταίος του κινητήρας να αντέξει μέχρι και το Μονακό.

Το περιμέναμε ότι σήμερα θα κάνουμε λίγα χιλιόμετρα. Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να κάνουμε αυτόν τον κινητήρα να αντέξει μέχρι το Μονακό. Εκεί είναι το τελευταίο μέρος που θες να πάρεις ποινή. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα κι ελπίζουμε αυτός ο κινητήρας να αντέξει δύο εβδομάδες. Δυστυχώς βρίσκομαι στον τελευταίο κινητήρα  κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Από την άλλη ο Daniil Kvyat είχε μια καλή ημέρα δοκιμάζοντας τις αναβαθμίσεις της RB11. Οι «ταύροι» έχουν φέρει διάφορα νέα εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένου και του νέου εξαιρετικά κοντού ρύγχους.

Αξιολογούμε τη λειτουργία των αναβαθμίσεων κι ελπίζουμε αύριο να καταφέρουμε να πάρουμε περισσότερα από αυτές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε. Όταν έχεις νέο πακέτο εξαρτημάτων τότε θες να αναλύσεις όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Τα νέα για την RBR και τον Ricciardo είναι άσχημα καθώς η αύξηση ορίου σε 5 κινητήρες για το 2015 αναμένεται να μην πάρει έγκριση. Ωστόσο ένας κινητήρας δε θα έσωζε την κατάσταση καθώς ήδη είναι στους 4 πριν καν τρέξει στον 5ο αγώνα της χρονιάς.

Σχόλια

Σχόλια