Motornews Συνέντευξη: SsangYong Reloaded!

Μιλάμε με τον κ. Ιωάννη Καραβά για τις προοπτικές της SsangYong που κάνει δυναμική επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά, με ολοκαίνουργιο line up μοντέλων και το Tivoli στο ρόλο του «πετραδιού του στέμματος».

Η έλευση του S.U.V. Tivoli με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων θα βάλει για τα καλά και μάλιστα «με το καλημέρα» την SsangYong στα «βαθιά» της ελληνικής αγοράς. Είναι τέτοιες οι προδιαγραφές του νέου μοντέλου της SsangYong που σίγουρα θα ασχοληθεί πολύς κόσμος μαζί του. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν αλλά και με το «στήσιμο» της νέας έκθεσης των αυτοκινήτων SsangYong στη Λεωφόρο Κηφισού (76) στο Περιστέρι (Ε. Ο. Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα), βρεθήκαμε με τον κ. Ιωάννη Καραβά που είναι υπεύθυνος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της SsangYong για να μας δώσει μερικές επιπλέον πληροφορίες για την επανεμφάνιση της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

SsangYong6

Ο κ. Ιωάννης Καραβάς, Υπεύθυνος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας της SsangYong.

 

–          Τι σας κάνει να θεωρείτε πως η SsangYong έχει ότι χρειάζεται ο Έλληνας καταναλωτής;

Παραδοσιακά η μάρκα χαρακτηρίζεται για τον υψηλό δείκτη value for money των μοντέλων της. Οι σύγχρονες εκδοχές των SsangYong μοντέλων, έχουν και κάτι παραπάνω αφού το κύρος και το ιδιαίτερο στυλ τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Αυτοκίνητα όπως είναι το Korando, συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κανείς για να κάνει μια έξυπνη αγορά. Η ευτυχής συγκυρία για εμάς όμως, είναι η έναρξη διάθεσης του ολοκαίνουργιου Tivoli που έρχεται να «κουμπώσει» ακριβώς πάνω στις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή. Με μέγεθος αμαξώματος και χωρητικότητα κινητήρα πολύ «κοντά» στις προϋποθέσεις που θέτει κατά κάποιο τρόπο, η χώρα μας τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε τυπικά αλλά καίριας σημασίας θέματα όπως είναι η φορολόγηση και το κόστος χρήσης. Το Tivoli είναι όσο μεγάλο χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες δυναμικών ανθρώπων και οικογενειαρχών, ενώ την ίδια στιγμή έχει την πλέον «λογική» φορολογική τοποθέτηση με βάση τη χωρητικότητα του κινητήρα του. Μεγάλο «ατού» του αυτοκινήτου είναι η τιμή εκκίνησης των 15.120€ για την έκδοση που μπορεί να θεωρείται βασική αλλά έχει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

SsangYong3

 

SsangYong Korando

 

–          Πείτε μας λίγα πράγματα για τη γκάμα. Βλέπουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν ακόμα και σε επίπεδο αισθητικής προσέγγισης. Ειδικά στην περίπτωση του Rodius.

Το Rodius αποτελεί ένα τυπικό δείγμα αυτοκινήτου με πολύ καλή σχέση τιμής- αξίας. Είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα της αγοράς που μπορούν να φιλοξενήσουν 7 ενήλικους επιβάτες χωρίς να καταργείται ο χώρος αποσκευών. Όλοι εδώ στην εταιρεία πιστεύουμε σε μια καλή πορεία για όλα μας τα μοντέλα, ενώ συγκεκριμένα για το Rodius έχουμε και κάποιες σχετικές ενδείξεις. Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και σε μια ανταγωνιστική τιμή μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή λύση για κάποιον που χρειάζεται τους πλούσιους χώρους του. Από εκεί και πέρα, το Korando είναι μια ακόμα περίπτωση που μπορεί να φέρει κόσμο στις εκθέσεις, μια και η σχεδίασή του το καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μεταξύ των μικρομεσαίων crossover. Η κλιμάκωση της γκάμας είναι ξεκάθαρη, καθώς όποιος θέλει κάτι παραπάνω σε χώρους, μπορεί να δει το έτσι και αλλιώς καταξιωμένο Rexton που με την ανανεωμένη σχεδίασή του, «κερδίζει» ακόμα και τους πλέον δύσκολους κριτές. Έχουμε πρόταση πλέον και για όσους θέλουν ένα ελαφρύ επαγγελματικό, με την pick up εκδοχή του Actyon Sports που στη διπλοκάμπινη έκδοση είναι μια πραγματική λιμουζίνα για τον επαγγελματία.

SsangYong4

 

SsangYong Rodius

–          Οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει;

Για όλα τα μοντέλα, πλην του Tivoli που περιμένουμε προς τα μέσα Μαΐου, οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει. Τα αυτοκίνητα είναι ήδη στην έκθεσή μας στη Λεωφόρο Κηφισού 76, στο Περιστέρι, ενώ πολλές είναι και οι πληροφορίες που θα μπορεί να αντλήσει κανείς από το site της εταιρείας που θα «βγει» στον «αέρα» την ερχόμενη εβδομάδα και θα ενημερώνεται διαρκώς.

SsangYong5

 

SsangYong Actyon Sports

–          Για το Tivoli οι προσδοκίες είναι προφανώς υψηλές. Πότε θα έχουμε «επίσημη πρώτη» του μοντέλου;

Ήδη οργανώνουμε την παρουσίασή του για τους ανθρώπους του ειδικού τύπου. Η εταιρεία μας πιστεύει πολύ στη λειτουργία του τύπου και στην ενημέρωση που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι. Θα πραγματοποιήσουμε μια παρουσίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία για το επίσημο restart της εταιρείας, που με αιχμή του δόρατος το Tivoli θα προσπαθήσουμε να έχουμε δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Με έξυπνη τιμολογιακή πολιτική, αυτό που θα περίμενε κανείς από την εταιρεία δηλαδή και με το εξαιρετικό πρόγραμμα «Πλήρης Κάλυψη SsangYong» που περιλαμβάνει την 5ετή εγγύηση, 5 χρόνια service και 5 χρόνια οδική βοήθεια θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε στον Έλληνα καταναλωτή και υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου.  Για την επίτευξη του στόχου μας, θα βοηθήσει πολύ και το δίκτυο των 15 και πλέον καταστημάτων και των κάθετων μονάδων της SsangYong.

SsangYong2

Η έκθεση της SsangYong στη Λεωφόρο Κηφισού 76, στο Περιστέρι.

 

Σχόλια

Σχόλια