Η McLaren ήδη σκέφτεται το Μονακό

Μπορεί το πρωτάθλημα της F1 να συνεχίζεται με το Grand Prix Ισπανίας αλλά η McLaren ήδη σκέφτεται το Μονακό

Μπορεί το πρωτάθλημα της F1 να συνεχίζεται με το Grand Prix Ισπανίας αλλά η McLaren ήδη σκέφτεται το Μονακό. Ο Jenson Button πιστεύει ότι η καλή ισορροπία που έχει η MP4-30 και η σιγουριά που νιώθει μπορούν να επισκιάσουν την κακή απόδοση του κινητήρα της Honda στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο. Ο Βρετανός αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που χρήζουν βελτίωσης αλλά είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Έχω καλό προαίσθημα για το Μονακό. Υπάρχουν ορισμένοι τομείς του μονοθεσίου που πρέπει να βελτιωθούν για το Μονακό. Όμως θα είναι ενδιαφέρον. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα και δύσκολα βρίσκεις το όριο. Αν νιώθεις σιγουριά μέσα στο μονοθέσιο τότε αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Θυμάμαι τον Jean Alesi μέσα σε μια Prost (σ.σ. το 2000) να κάνει πολύ καλή δουλειά διότι ένιωθε σιγουριά μέσα στο μονοθέσιο και είχε καλή ισορροπία. Αυτό είναι κάτι που το χρειάζεσαι παντού. Στην F1 οι περισσότεροι οδηγοί είναι ταλαντούχοι αλλά είναι παιχνίδι ψυχολογίας, ειδικά στο Μονακό.

Κι ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η MP4-30 θα βολευτεί στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο αλλά κάνει σαφές ότι πρώτα πρέπει να περάσουν από τη δύσκολη πίστα της Βαρκελώνης.

Οι πίστες που απαιτούν λίγα από τον κινητήρα θα μας βοηθήσουν προς το παρόν. Το Μονακό είναι η πρώτη πίστα που μάλλον θα το διασκεδάσουμε περισσότερο και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και τώρα έχει σειρά η Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κι ενωμένοι, πιστεύω ότι τα καλά αποτελέσματα είναι κοντά.

Σχόλια

Σχόλια