Εσύ τι λες: Το fairplay στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

  Το fairplay στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη

  Πριν από 2 εβδομάδες παρακολουθήσαμε τον εντυπωσιακό αγώνα του MotoGP στην Αργεντινή, ο οποίος ήταν βγαλμένος από τις παλιές καλές εποχές του MotoGP. Ο αναγεννημένος Valentino Rossi με τον Marc Marquez, ή αλλιώς ο παλιός με τον νέο. Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, όμως κι ο παλιός είναι αλλιώς κι ο «γιατρός» φρόντισε να το αποδείξει για μια ακόμη φορά. Η επίσης αναγεννημένη Yamaha πετούσε στα χέρια του στον εντυπωσιακό αγώνα στη Λατινική Αμερική. Mπορεί να είχε μείνει πίσω από τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda όμως 3 γύρους πριν από το τέλος μείωσε τη διαφορά και κατάφερε να κερδίσει στα ίσα τον Marquez παίρνοντας άλλη μια… αλά Rossi νίκη.

  Το θέμα όμως δεν είναι η σπουδαία νίκη του «γιατρού», αλλά το ότι γι’ άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως το fairplay στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δίνει και παίρνει. Βλέποντας τον Marquez -ο οποίος έχει τον Rossi ως πρότυπο- να τον αποθεώνει και να τον χειροκροτεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα, παρόλο που όχι μόνο έχασε αλλά είχε και πτώση, είναι εντυπωσιακό. Το σημαντικότερο είναι ότι αναγνωρίζεται η αξία του αντιπάλου και δεν διαβρώνονται από τα εκατομμύρια που παίρνουν. Μακάρι να ήταν όλοι οι αθλητές έτσι…

  Όσο για τη συνέχεια του MotoGP προμηνύεται συναρπαστική. Είναι σίγουρο ότι… θα χυθεί αίμα ανάμεσα στους Rossi, Marquez, Lorenzo και Pedrosa. Επίσης δεν πρέπει να ξεγράψει κανείς την Ducati που μετά από 3 χρόνια με τον Dovizioso αρχηγό, δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνη κι ανεβασμένη.

  Κωνσταντίνος Μανδρέκας

  Σχόλια

  Σχόλια