Το ντεμπούτο του i20 WRC αναβάλλεται για το 2016

  Η Hyundai λόγω προβλημάτων στο ομολογκάρισμα του 3θυρου i20 αποφάσισε να επιλέξει το 5θυρο και πάει για το 2016

  Η Hyundai ανακοίνωσε πως το ντεμπούτο του νέου i20 WRC θα καθυστερήσει μέχρι το 2016 λόγω προβλημάτων στο ομολογκάρισμα. Οι κορεάτες σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το 3θυρο μοντέλο τους αλλά τελικά αυτό δεν θα συμβεί και το 2016 θα δούμε 5θυρο νέας γενιάς i20 WRC. Η Hyundai έχει ξεκινήσει από τώρα δουλειά και οι Thierry Neuville, Kevin Abbring  βρέθηκαν στην Ισπανία για 4 ημέρες δοκιμών του νέου 5θυρου i20 WRC. Αυτή η καθυστέρηση δίνει επιπλέον χρόνο στη Hyundai να προετοιμάσει καλύτερα τη νέα γενιά του αγωνιστικού της.

  Ο επικεφαλής της ομάδας, Michel Nandan, έκανε σαφές ότι η καθυστέρηση του νέου i20 WRC δεν έχει καμία σχέση με οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα δήλωσε ότι το νέο τους αγωνιστικό θα είναι έτοιμο για νίκες από την πρώτη κιόλας στιγμή, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι επενδύονται αρκετά χρήματα. Ο Nandan θεωρεί ότι οι 6 μήνες δοκιμών που έχουν γίνει στο 3θυρο μοντέλο δεν πάνε χαμένοι καθώς το 5θυρο είναι κατασκευασμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα οπότε τα δεδομένα που έχουν συλλέξει είναι πολύ χρήσιμα.

  Αυτή η απόφαση της Hyundai, από την μία έχει το καλό ότι της δίνει το δικαίωμα επιπλέον δοκιμών, αλλά από την άλλη θα έχει στη διάθεσή της το νέο i20 μόνο για έναν χρόνο. Οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που ετοιμάζονται για το 2017 απαγορεύουν τη χρήση των υπαρχόντων αγωνιστικών.

  Η Hyundai βρίσκεται στην Αργεντινή για το 4ο ράλι του 2015 κι ελπίζει αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο.

  Σχόλια

  Σχόλια