Ο Alonso ανησυχεί για την αξιοπιστία της McLaren

Ο Ισπανός μπήκε για πρώτη φορά στο Q2 φέτος αλλά είδε τον team-mate του να ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα

Η McLaren-Honda είχε μια περίεργη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών στο Μπαχρέιν καθώς από τη μία είδε τον Fernando Alonso να μπαίνει στο Q2 για πρώτη φορά φέτος και από την άλλη τον Jenson Button να εγκαταλείπει πριν καν γράψει χρόνο. Ο Βρετανός αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στα πρώτα λεπτά του Q1 και θα εκκινήσει τελευταίος. Ο Ισπανός κατάφερε να μπει στο Q2 και στη συνέχεια να σημειώσει τη 14η επίδοση δείχνοντας ότι η McLaren είναι σε καλό δρόμο. Όμως ο Alonso μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών δήλωσε πως πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τι συνέβη αυτές τις ημέρες στον Button και πως ο στόχος τους για τον αγώνα είναι ο διπλός τερματισμός.

Αυτό που μας απασχολεί είναι η αξιοπιστία η οποία δεν είναι σε καλά επίπεδα και πρέπει να τη βελτιώσουμε. Ο κύριος στόχος μας είναι να τερματίσουμε τον αγώνα και με τα δύο μονοθέσια. Έτσι όσο περισσότερους γύρους συμπληρώσουμε τόσο περισσότερα θα μάθουμε. Πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά τα προβλήματα στο μονοθέσιο του Jenson διότι ήταν πολλά κι αυτό δεν είναι καλό. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την παρούσα κατάσταση καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και απόδοσης.

O Alonso μίλησε για την επίδοσή του στις κατατακτήριες.

Το ότι μπήκαμε στο Q2 δεν είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αλλά είναι σημαντικό. Είναι καλό για την ψυχολογία της ομάδας. Επίσης δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Σχόλια

Σχόλια