Κόστισε η έξοδος στο FP3

Ο λόγος που ο Vettel δεν μπόρεσε να μπει στo Q3 ήταν η έξοδος στο FP3

Το 3ήμερο στο Μπαχρέιν ήταν ένα από τα δυσκολότερα για τον Sebastian Vettel ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα εποχή της Formula 1. Ο Γερμανός παραπονιέται συνεχώς για την έλλειψη δύναμης του Renault και αυτή η έλλειψη φαίνεται πως επηρεάζει πολύ την απόδοσή του.

Η πολύ κακή εικόνα που είχε στον αγώνα της Κυριακής ήταν εν μέρει αποτέλεσμα του λάθους που έκανε στο FP3 όταν έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της RB10 πάνω στο κερμπ και βγήκε στην αμμοπαγίδα. Αυτή η μικρή έξοδος προκάλεσε ζημιά στο wastegate του τούρμπο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μπει στη 10άδα στις κατατακτήριες δοκιμές. Στη συνέχεια οι μηχανικοί της ομάδας έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Ο Γερμανός τελικά εκκίνησε 10ος αλλά επέλεξε την μέση γόμα καθώς ήθελε να χρησιμοποιήσει δύο φορές την μαλακή όταν θα είχε ξεφύγει από την κίνηση των πρώτων γύρων. Όμως ο ρυθμός του δεν ήταν αρκετά καλός σε κανένα σημείο του αγώνα βλέποντας μάλιστα τον Ricciardo να τον προσπερνά δύο φορές και να φτάνει μέχρι την 4η θέση, έχοντας εκκινήσει 13ος.

Σίγουρα ο Vettel έχει πάρει το μάθημά του…

Ο Daniel απέδειξε σήμερα ότι δεν πήρα τα μέγιστα από το μονοθέσιο, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Για κάποιο λόγο είμαστε πολύ αργοί στις ευθείες, και όχι μόνο από τα μονοθέσια της Mercedes. Πραγματικά δεν μπορούσα να βολευτώ και να πιέσω όπως ήθελα.

Σχόλια

Σχόλια