Καμία ποινή για το συμβάν Vettel-Perez

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως δεν χρειαζόταν κάποια ποινή στην επαφή των δύο οδηγών στο FP2

Ο Sebastian Vettel συνεχίζει το Grand Prix του Μπαχρέιν χωρίς κάποια ποινή μετά το συμβάν με τον Sergio Perez. Ο Γερμανός στα τελευταία λεπτά του FP2 αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα της Ferrari του και δεν κατάφερε να φρενάρει σωστά όπως έβγαινε από τα pit. Έτσι ο Perez που είχε πιο σφικτή γραμμή λόγω προσπάθειας προσπεράσματος στη Sauber, χτύπησε με τον πίσω δεξί τροχό του την εμπρός πτέρυγα του Vettel. Η εμπρός πτέρυγα έσπασε και λόγω των θραυσμάτων που έμειναν στην πίστα ανέμισε για λίγο η κόκκινη σημαία. Μετά το τέλος της περιόδου οι δύο οδηγοί πήγαν στους αγωνοδίκες, οι οποίοι αφού εξέτασαν το συμβάν και τα δεδομένα της τηλεμετρίας αποφάσισαν πως δεν χρειαζόταν κάποια ποινή.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών αναφέρει:

Το συμβάν δεν δικαιολογεί καμία περαιτέρω δράση καθώς κανένας οδηγός δεν φταίει εξ ολοκλήρου. Έτσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην υπάρξει ποινή.

Ο Perez δήλωσε πως ο Vettel του ζήτησε συγγνώμη.

Ήταν απλώς ένα ατύχημα στις δοκιμές, τίποτα περισσότερο. Ο Seb ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Τον είδα όταν βγήκε από τα pit αλλά είχε κάποια προβλήματα με τα φρένα και δεν κατάφερε να κόψει αρκετά. Από την άλλη θα μπορούσα να του είχα δώσει λίγο περισσότερο χώρο αλλά προσπαθούσα να περάσω τη Sauber.

Ο Vettel εξήγησε πως δεν κατάφερε να φρενάρει λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης της SF15-T. Επίσης ανέφερε ότι στο μήνυμα στον ασύρματο δεν έριξε το φταίξιμο στον Perez όπως αρχικά ακούστηκε, αλλά στην κακή τύχη.

Όταν βγήκα από τα pit αντιμετώπισα πρόβλημα. Πάτησα τα φρένα και τότε κάτι συνέβη και δεν κατάφερα να φρενάρω σωστά. Φυσικά και λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.


Σχόλια

Σχόλια