Δεν συγκινείται ο Todt

Μπορεί ο Jean-Eric Vergne να πήγε στο νοσοκομείο μεταξύ Αυστραλίας και Μαλαισίας λόγω αυστηρής δίαιτας και ο Adrian Sutil να οδηγεί σε αγώνες όπως η Μαλαισία και το Μπαχρέιν χωρίς υγρό στο παγουράκι του αλλά ο Jean Todt δεν συγκινείται. Ο πρόεδρος της FIA θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αυστηρές δίαιτες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν οι οδηγοί λόγω της μικρής αύξησης του κατώτατου ορίου κιλών του μονοθεσίου.  Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος καθώς τα νέα μονοθέσια είναι πιο βαριά απ’ ότι υπολόγιζαν. Αυτό αναγκάζει τους οδηγούς να προσπαθούν συνεχώς να χάσουν βάρους ώστε να μην έχουν μειονέκτημα στον αγώνα.

Ο οδηγός της Toro Rosso δήλωσε:

Έπεσα στα 67 κιλά με αποτέλεσμα να χάσω αρκετή ενέργεια. Τώρα έχω πάρει μερικά κιλά και είμαι εντάξει.

Αλλά ο Todt δεν φαίνεται να συγκινείται.

Νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μια καλή δίαιτα χωρίς να πας στο νοσοκομείο επειδή έχασες πολλά κιλά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο Sutil ο οποίος είναι ο πιο μεγαλόσωμος οδηγός και έχει παράλληλα και το βαρύτερο μονοθέσιο, την Sauber C33 με τον υπέρβαρο κινητήρα της Ferrari.

Χρειάζεται να χάσουμε αρκετά κιλά και δεν έχω άλλα για να χάσω πλέον. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είσαι προσεκτικός. Σε σχέση με πέρυσι έχω χάσει 3-4 κιλά προσπαθώντας να είμαι όσο πιο ελαφρύς γίνεται. Βρίσκομαι στο όριο αλλά πάντα προσπαθώ να το ελέγξω ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση για να τερματίσω τον αγώνα. Αρκετές φορές πριν τον αγώνα νοιώθεις ότι δεν έχεις τη δύναμη που θες. Τα μονοθέσια είναι πιο αργά φέτος και αυτό βοηθάει, αλλά όπως και να έχει είναι σαν να έχεις πάει για τρέξιμο μιάμισης ώρας και δεν έχεις φάει αρκετά. Το γλυκογόνο πέφτει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά ο οργανισμός. Υπάρχει κίνδυνος καθώς η χρονιά είναι μεγάλη και τα ταξίδια μας τρώνε αρκετή ενέργεια. Όσο μεγαλύτερα κενά υπάρχουν τόσο καλύτερο για εμάς.

Σχόλια

Σχόλια