Η Lotus καλοκοιτάζει την 4η θέση

Ο Alan Permane πιστεύει ότι η Ε23 είναι το 4ο ταχύτερο μονοθέσιο και πως μπορούν να τερματίσουν στην 4η θέση του πρωταθλήματος

Η Lotus στην Κίνα κατέκτησε τους πρώτους της βαθμούς για το 2015 κι έδειξε ότι μπορεί να έχει σταθερές εμφανίσεις μέσα στη 10άδα. Ο Romain Grosjean τερμάτισε στην 7η θέση χωρίς να δεχτεί πίεση από τους πιο πίσω οδηγούς. Μάλιστα αν ο Pastor Maldonado είχε αποφύγει τα λάθη τότε η Lotus θα απολάμβανε έναν διπλό τερματισμό στους βαθμούς. Ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας, Alan Permane, πιστεύει ότι η Ε23 είναι το 4ο ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή και πως αν καταφέρουν να διατηρήσουν τον ρυθμό που έχουν ως τώρα τότε έχουν μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Όπως φαίνεται, προς το παρόν έχουμε το 4ο ταχύτερο μονοθέσιο, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή την ταχύτητα και να πάρουμε μερικούς βαθμούς τότε θα μπορέσουμε να βρεθούμε στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Αν συμβεί αυτό, όλοι στην ομάδα θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι.  Αν ο Pastor δεν είχε κάνει λάθος στην είσοδο του pitlane τότε θα μπορούσαμε άνετα να έχουν την 7η και 8η θέση. Μπορεί στις κατατακτήριες να είναι πιο δύσκολο να βρεθούμε μπροστά από τη Red Bull αλλά στον αγώνα ο ρυθμός μας είναι καλύτερος από αυτόν των Toro Rosso και Sauber.

Η αλλαγή σε κινητήρα Mercedes ήταν καίριας σημασίας για τη Lotus καθώς τώρα χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας μπορεί να επικεντρωθεί στο πώς θα κάνει την Ε23 ταχύτερη. Στην Κίνα φάνηκε να είναι άνετα μπροστά από τις Red Bull, Toro Rosso και Sauber σε ρυθμό αγώνα κι αυτό έχει ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας.

Σχόλια

Σχόλια