Μεγάλη επιτυχία Καλέση στο Genk

  Την Κυριακή, 6 Απριλίου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Rotax Max Euro Challenge για το 2014, που διεξήχθη στο Genk του Βελγίου. Η ελληνική παρουσία ήταν δυναμική με τον Φίλιππο Καλέση να σημειώνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία στην πολύ δύσκολη κατηγορία DD2. Συνολικά οι 4 οδηγοί της χώρα μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι συμμετοχές μας ήταν με τον Καλέση Φίλιππο στην κατηγορία DD2 με σασί Danilo Rossi, τον Μοβσεσιάν Σέρκο επίσης στην κατηγορία DD2 με σασί ART GP, τον Μαλανδρίνο Άγγελο στην κατηγορία Senior Max με σασί Tonykart και τον Ζερβό Δημήτρη επίσης στην κατηγορία Senior Max με σασί Gillard.

  Ο Καλέσης με σασί Danilo Rossi μπήκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας DD2 κι εκεί έκανε το θαύμα του. Τερμάτισε στην 5η θέση πίσω από τα μεγαθήρια Jordon Lennox-Lamb –ο οποίος ήταν και ο νικητής του αγώνα, Jonathan Thonon και Ben Cooper.

  Ο Μοβσεσιάν Σέρκος ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία DD2 Masters δεν κατάφερε να μπει στον μεγάλο τελικό αλλά η παρουσία του ήταν αξιόλογη. Συγκεκριμένα σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο της κλάσης του και κατέκτησε τη 10η θέση στην DD2 Masters.

  Στην κατηγορία Senior Max οι Ζερβός Δημήτρης και Μαλανδρίνος Άγγελος είχαν δύσκολο έργο με αποτέλεσμα να μην μπουν στον μεγάλο τελικό. Ο Ζερβός ήταν στην 56η θέση της γενικής ενώ ο Μαλανδρίνος μετά από την εγκατάλειψη που είχε στον δεύτερο προκριματικό τερμάτισε στην 63η θέση της γενικής κατάταξης.

  Μπορεί οι δύο οδηγοί μας να μην τα κατάφεραν να μπουν στον τελικό της κατηγορίας Senior Max αλλά το ελληνικό χρώμα ήταν εκεί. Ο Constantin Schoell του οποίου προπονητής-μάνατζερ τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο Γιάννης Αντωνιάδης κατάφερε να τερματίσει στην 14η θέση εκκινώντας από την 32η θέση. Ο μικρός Αυστριακός αγωνίζεται με σασί FA και περνά αρκετές ημέρες του χειμώνα στη χώρα μας για προπονήσεις. Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Joseph Reilly με Tonykart.

  Σχόλια

  Σχόλια