«Στην κόψη του ξυραφιού»

Ο Hamilton παραδέχθηκε ότι η μάχη του με τον Rosberg ήταν οριακή

Σίγουρα στους τελευταίους γύρους του αγώνα οι άνθρωποι της Mercedes θα έπαιρναν τα υπογλώσσια με το κουτάλι καθώς παρακολουθούσαν τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να παλεύουν ρόδα-ρόδα για τη νίκη. Ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» και ποτέ του δεν κατάλαβε πως τελικά κατάφερε να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος. O Rosberg στο τελευταίο stint είχε την μαλακή γόμα η οποία ήταν ταχύτερη της μέσης που φορούσε ο Hamilton αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά του. Οι δύο τους μας πρόσφεραν μια εκπληκτική μάχη που είχαμε χρόνια να δούμε. Επίσης ο Hamilton αποκάλυψε ότι στις κατατακτήριες είχε πρόβλημα με τα φρένα της W05, διαρροή στο σύστημα των φρένων και γι’ αυτό δεν κατάφερε να πιέσει για την pole position.

Νομίζω πως ήμασταν στην κόψη του ξυραφιού και αυτό πάντα ανεβάζει το ρίσκο. Όμως δεν τα παράτησα. Ο Nico οδήγησε στο 100% και το ίδιο έκανα κι εγώ. Δεν γινόταν να πέσω στο 95%, οδήγησε φανταστικά. Ήταν δίκαιος και θέλω να πιστεύω ότι ήμουν κι εγώ. Ήταν μια πολύ σφιχτή μάχη, αλλά δεν χάλασε ο ένας τον αγώνα του άλλου. Η ομάδα μας εμπιστεύτηκε και αυτό είναι σπουδαίο. Από το FP3 δυσκολευόμουν μέσα στο μονοθέσιο και στις κατατακτήριες είχαμε ένα πρόβλημα με τα φρένα. Υπήρχε μια διαρροή την οποία έφτιαξαν για τον αγώνα. Όταν έφυγε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας είπα, «τώρα τέλος, είμαι με τα μεσαία κι εκείνος με τα μαλακά». Θεώρησα ότι θα χρειαστεί να γίνει ένα θαύμα για να τον κρατήσω πίσω μου διότι τα ελαστικά είχαν διαφορά 6-7 δέκατα το γύρο. Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου, όσον αφορά τη διαχείριση που χρειάστηκε να κάνω, τόσο στη δύναμη του μονοθεσίου αλλά και στην τοποθέτησή του μέσα στη πίστα. Στη πίσω ευθεία είχε περίπου 10-12χλμ/ώρα περισσότερα κι έπρεπε να αποδεχθώ ότι θα με περάσει. Δεν μπορούσα να πάω στην εσωτερική και στη συνέχεια να τον κλείσω, έπρεπε να κινηθώ ελάχιστα, δεν ξέρω πως τα κατάφερα τελικά και έμεινα μπροστά.

Η Mercedes κράτησε την υπόσχεσή της και άφησε τους οδηγούς της να παλέψουν για τη νίκη χωρίς να επέμβει. Από τον ασύρματο απλώς ενημέρωσαν τους οδηγούς ότι πρέπει να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια, λέγοντας τους με αυτόν τον τρόπο να μην το παρακάνουν. Η αλήθεια είναι ότι είχαν μια δίκαιη μάχη χωρίς υπερβολές κι έτσι κέρδισαν την εμπιστοσύνη της ομάδας, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια τακτική αφήνοντάς τους ελεύθερους να παλέψουν. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς καθώς οι δύο τους αναμένεται να έχουν πολλές παρόμοιες μάχες στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σχόλια

Σχόλια