Ψάχνοντας την πρόσφυση

Η φθορά των πίσω ελαστικών της FW36 κράτησε τους Massa και Bottas μακριά από το βάθρο

Τα πίσω ελαστικά ήταν το αδύναμο σημείο των δύο Williams τη Κυριακή στο Μπαχρέιν. Οι Felipe Massa και Valteri Bottas δεν κατάφεραν να μείνουν στο αρχικό πλάνο που ήταν τα 2 pitstop καθώς η φθορά των ελαστικών της Pirelli στην FW36 ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι υπολόγιζαν. Βέβαια εκτός από τη φθορά των πίσω ελαστικών η Williams ταλαιπωρείται από μειωμένη κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα η έξοδος από τις στροφές να μην είναι καλή.

Ο Massa επισήμανε ξανά ότι πρέπει να βελτιωθούν γιατί αλλιώς θα μείνουν πίσω.

Δώσαμε πολλές μάχες με τις Force India σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά εκείνοι κατάφεραν να διαχειριστούν καλύτερα τα πίσω ελαστικά τους με αποτέλεσμα να κάνουν 2 pitstop. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε στο μονοθέσιο διότι είδαμε ότι κάποιοι μπορούν να κάνουν δύο pitstop εκεί που εμείς δεν μπορούμε.

Τέλος ο Bottas εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλύτερη έξοδο από τις στροφές είχαν τα μονοθέσια της Force India.

Η φθορά των ελαστικών, κυρίως των πίσω, ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε δύο pitstop αλλά αλλάξαμε τη στρατηγική μας μέσα στον αγώνα καθώς είδαμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Αυτός μας χάλασε το παιχνίδι. Οι δύο Force India είχαν καλύτερη πρόσφυση στις εξόδους των στροφών. Στους τελευταίους γύρους που είχε σχηματιστεί ένα τρενάκι από Force India, Red Bull και εμάς φαινόταν καθαρά ότι μπορούσαν να έχουν καλύτερη έξοδο στις στροφές. Ποτέ δεν καταφέραμε να βρεθούμε αρκετά κοντά για να προσπεράσουμε.

 

Σχόλια

Σχόλια